≫ 

Talat Džaferi poslao danas pismo predsedniku Ivanovu: Ovo su njegovi zahtevi

Predsednik Ðorđe Ivanov će danas dobiti pismo novoizabranog predsednika parlamenta Talata Džaferija sa zahtevom

  • 12

Makedonske socijaldemokrate Zorana Zaeva saopštile su da će predsednik Ðorđe Ivanov danas dobiti pismo novoizabranog predsednika parlamenta Talata Džaferija sa zahtevom da mandat za formiranje nove vlade dodeli lideru SDSM.

 

Džaferi sa albanskom zastavom ušao u kabinet! Prvi potez novog predsednika Sobranja (VIDEO)

 

Nakon izbora Džaferija, predstavnika albanske partije DUI, Sobranje je konstituisano i proglašena je parlamentarna većina čime su stvorene mogućnosti da Ivanov dodeli mandat za sastav nove vlade šefu SDSM Zaevu. U saopštenju se navodi da Džaferi očekuje da će Ivanov delovati u skladu sa Ustavom.

 

Navodi se i da je Zaev već ranije predstavio program buduće vlade, a da će primena tog programa dokazati Ivanovu i međunarodnoj zajednici da će ona biti garant jedinstva i integriteta Makedonije, što će otkloniti sve nedoumice u vezi sa navodnim rededefinisanjem države.

 

Makedonski mediji javili su ranije da će odluka o izboru Džaferija u Službenom glasniku biti objavljena naredne sedmice. Takođe, mediji su ranije preneli da Ivanov ima rok od 10 dana da dodeli mandat lideru SDSM Zoranu Zaevu.

 

Džaferi je potom rekao da ukoliko se to ne dogodi u tom roku, on će koristiti svoja ovlašćenja i inicirati izbor vlade u parlamentu.

 

Kabinet je potvrdio da će Džaferi danas i sutra boraviti u Briselu. Potvrđeno je da će se Džaferi sastati i sa predsednikom Evropskog parlamenta Antoniom Tajani i parlamentarcima Ivom Vajglom, Eduardom Kukanom i Knutom Flekenshtajnom.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    4. maj 2017 | 12:43

    Na sceni je razbijamje Makedonije

  • Kecelja

    4. maj 2017 | 12:28

    Staje problem ako siptar dobije mandat .ako je pobedio treba da dobije po zakonu sreca nasa te kosovski siptari nisu sa nama oni bi sigurno pobedili kod nas brrrrr

  • Patriota

    4. maj 2017 | 13:45

    Tako im i treba, bore se oko vlasti i onda im šiptari kroje sudbinu. Da je Makedonski narod pametan i sve da ih najuri, te postavi Makedonsku narodnu vlast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA