≫ 

Trampova prva poseta inostranstvu biće odlazak u Vatikan?

Prva poseta inostranstvu obično predstavlja "prekretnicu" za novog predsednika SAD

  • 4

Američki predsednik Donald Tramp boraviće, kasnije ovog meseca, u poseti Izraelu, Vatikanu i Saudijskoj Arabiji tokom svog prvog putovanja u inostranstvo od kada je stupio na predsedničku dužnost, javio je "Politiko" pozivajući se na dva zvaničnika Bele kuće, koja nisu imenovana.

Devojčica (3) ukrala kapu Papi Franji: On je krenuo da je poljubi, a onda je ona skočila na njegovu glavu (VIDEO)

Rojters navodi, pozivajući se na visoko pozicionirane izvore, da će se Tramp, tokom posete Vatikanu, sastati sa papom Franjom, 24. maja.

Svoju turneju, Tramp će završiti na samitu NATO u Briselu 25. maja i na sastanku zemalja G7 na Siciliji narednog dana.

"Politiko" ističe da prva poseta inostranstvu obično predstavlja "prekretnicu" za novog predsednika SAD, a da su visoki ulozi za osoblje Bele kuće, koji pokušavaju da učvrste saveze u inostranstvu.

Tramp je na nedavnoj konferenciji za novinare sa italijanskim premijerom Paolom Ðentilonijem pomenuo da je zainteresovan da se susretne sa papom Franjom.

Prošle nedelje, izraelski zvaničnici potvrdili su da su u pregovoru sa Belom kućom oko ugovaranja Trampove posete Jerusalimu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA