Ješić: Vojvodina "mercedes", ostali "fića"

Novoizabrani pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo smatra da je nemoguće voditi agrarnu politiku na centralizovan način

  • 1

Novoizabrani pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić kaže da je njegov zadatak razgovor s republičkim ministarstvom i pomoć vojvođanskoj poljoprivredi da bude još bolja i da pravi što više profita za građane Vojvodine.

- Poljoprivredna proizvodnja u Vojvodini je "mercedes" u odnosu na neke delove Srbije koji su kao "fića" ili "jugo". Republički ministar treba da decentralizuje i regionalizuje poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Srbije jer je ona potpuno različita - smatra Ješić.

On je ukazao da puno zavisi od onoga ko će voditi ministarstvo na repubičkom nivou, ali da se nada da će biti uspostavljena normalna saradnja, jer je to pre svega u interesu tog ministra "koji sedi u Beogradu, pošto se gro srpske poljoprivrede bazira na vojvođanskoj".

Ješić je ocenio da je nemoguće voditi agrarnu politiku Srbije na cetralizovan način:

- Mera koja se donese u Beogradu nekada je dobra za proizvođača na Pešteru, ali ne i za vojvođansku poljoprivredu, ili je dobra za vojođansku, ali nije dobra za Zapadnu Srbiju. Prioritet je da se napravi akcioni plan za 2013. godinu koji će doprineti poboljšanju konkurentosti poljoprivrede, pošto je to ključni problem u ovom trenutku - smatra Ješić.

On je rekao da će u narednih 60 dana održati sastanke sa poljoprivrednim proizvođačama i rukovodiocima zadruga, "kao i onima koji se bave ozbiljnom poljoprivredom u Vojvodini", kako bi bio sačinjen i ozbiljan, merljiv plan.

- Moramo u narednih sedam dana sagedati kapacitete, kako bi se prirpemio budžet za agrar, za koji treba da se izdvoji i najviše sredstava, ali za ciljane projekte - rekao je novi pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    13. jul 2012 | 15:52

    Hej Jesicu pa ti si izgleda neki sarlatan. Ako je Vojvodina neki mercedes onda je to neki bas razdrndani i nedsfinisani mercedes sa nekoliko "volana", pari kocnica, cetvrtastih tockova ..... Brzo ce se pokazati cime ti rasplazes na proslom poslu i da te nije bilo rezultat bi mozda bio i bolji. Komunisti ti ostavise dobru platformu ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA