≫ 

Šta se jelo i pilo za Đurđevdan: Zavirite u bogate slavske trpeze i izaberite najboljeg domaćina (FOTO)

Kao i za svaku slavu, zna se koje su osnovne stvari koje moraju da se nađu na stolu. Najvažniji su sveća, kolač, vino i žito, ali Srbi se uvek potrude da i ostatak stola bude raskošan

  • 12

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Đurđevdan, jednu od najčešćih slava u Srbiji. Organizovanje slave za domaćine uvek predstavlja poseban izazov. Iako smo svi svesni činjenice da gozba nije glavna stvar kod krsne slave, ipak svi imaju veliku želju da svoje goste ugoste na što bolji način. I toj želji se ne može prigovoriti.

Danas je Đurđevdan: Ako danas ne grane sunce, to može da znači samo jedno!

Đurđevdan slave i Srbi muslimanske veroispovesti: Pesma "Amanet od đeda" je dokaz za to

Naše domaćice i domaćini potrudili su se da njihova trpeza izgleda raskošno, a fotografije toga možete videti na Instagramu.

Kao i za svaku slavu, i danas je bilo najvažnije da se na stolu nađu sveća, kolač, vino i žito.

Međutim, pošto govorimo o slavi koja se proslavlja u Srbiji, pretpostavljate šta je još moralo zauzeti dosta mesta na stolu.

A post shared by Tanja Zoric (@_tanyaaaaz_) on

A post shared by Deni4ka (@deni4ka67) on

I domaćice imaju svoju oblast, pa, osim toga što svaka pravi najukusniju sarmu i čorbu, torte i kolači su ipak ono u čemu mogu da iskažu svu svoju kreativnost.

A post shared by ciki_riki (@jelenacikusa) on

A post shared by @jassma_the_tiger on

Lepota Đurđevdana je i u tome što se slavi u maju kad ima dosta sezonskog voća, pa sto možete aranžirati jagodama i trešnjama.

Kada se svi ovi elementi sklope, dobijemo trpeze koje izgledaju ovako:

A post shared by Dalibor Kokic (@daliborkokic) on

A post shared by Danijel Josimovic (@dajo_10) on

Koji je po vašem mišljenju od ovih domaćina spremio najlepšu slavsku trpezu? Pišite nam u komentarima i šeljite sliku svoje trpeze u naš inboks OVDE.

Portal Telegraf.rs vam još jednom želi srećnu slavu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laza

    6. maj 2017 | 21:27

    Slava je sveca i kolac a ne takmicenje u jelu i picu

  • Herceg

    6. maj 2017 | 23:47

    Imam jednog domacina komsiju koji iako ima sve sto pozeli,a za slavu sluzi samo ono sto su nam djedovi sluzili.Domace vino i rakiju i domacu mezu i meso a od slatkog samo najobicnije kolace.Nikakve djakonije niti obojena pica....Njemu je gost iz navike zatrazio stok a on mu odgovorio da sjutra svrati na stok. Kad ovo vidim jos vise ga cijenim.

  • Mima

    6. maj 2017 | 23:44

    Baš izgledaju ove fotke, kao za takmičenje prve varjače.Danas je sve pomodarstvo!Slave i po kafanama.Slažem se sa komentarom,da je Slava svetinja u domu u kojem se slavi.Šta znači sad, transparentno iznositi, šta se jede i pije.To je nekultura,što se mene tiče.Svako spremi, koliko je u mogućnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA