Otkriveni nacistički predmeti u kasarnama, usledila inspekcija

Ovaj potez usledio je nakon velikog skandala koji je uzdrmao nemačku vojsku i Ministrarstvo odbrane zbog naginjanja nekih članova nemačke vojske ka ekstremnoj desnici

  • 6

Šefovi nemačke vojske naložili su inspekciju svih kasarni nakon što su u dve pronašli suvenire iz nacističkog perioda, prenosi AFP.

DER HUNGERPLAN: Jeziva namera nemačkih nacista da izgladnjivanjem likvidiraju desetine miliona Slovena (FOTO)

Amerikanac koji obožava Hitlera: Uzeo njegovo prezime, a decu nazvao Adolf i Eva (VIDEO)

- General inspektor Bundesvera (oružanih snaga Nemačke) naredio je inspekciju svih vojnih objekata kako bi videli da li se u bilo kojoj nalaze suveniri iz Vermahta i ukoliko se nalaze, da se uklone - rekao je portparol ministarstva odbrane.

Vermaht su bile oružane snage nacističke Nemačke.

Ovaj potez usledio je nakon velikog skandala koji je uzdrmao nemačku vojsku i Ministrarstvo odbrane zbog naginjanja nekih članova nemačke vojske ka ekstremnoj desnici.

To se dogodilo krajem aprila, kada je uhapšen 28-godišnji pripadnik Bundesvera koji je bio smešten u bazi u blizini Strazbura.

On je, kako se navodi, izrazio ekstremno desničarska gledišta i pripremao se za napad prerušen u izbeglicu iz Sirije.

Nakon njegovog hapšenja, ministarka odbrane Ursula von der Lejen otkazala je put u SAD i otišla u bazu uhapšenog vojnika u severnoj Francuskoj.

Ministarstvo koje je te simbole zabranilo, nakon toga je u drugoj vojnoj bazi na jugoistoku Nemačke pronašlo još jedan predmet iz vremena nacizma.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    7. maj 2017 | 15:07

    Sta bi svet drugo i ocekivao kad se ispunio hitlerov san, bez ispaljena metkaEvropa dobijena na tanjiru. Zavladalo robovlasnistvo u 21 veku.

  • Drayver

    7. maj 2017 | 15:13

    krv nije voda

  • vozdovac

    7. maj 2017 | 14:56

    stare navike tesko umiru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA