≫ 

SANU otkriva koliko je akademika ZAISTA protiv Darvinove teorije evolucije (ANKETA)

Izvršni odbor SANU saopštio je danas da su Peticiju potpisala samo dva člana njihova člana, a ne 52

  • 15

Na vest da je Peticiju o reviziji teorije evolucije potpisalo 52 akademika, Izvršni odbor SANU saopštio je danas da su Peticiju potpisala samo dva člana SANU, te navode da ne dele stavove Peticije.

LEPTIR JE ČUDO PRIRODE: Mozga nema, a pametniji je od čoveka! (FOTO)

Podrška SANU konceptu ministra Milana Krkobabića za obnovu zadrugarstva u Srbiji

Sa pojavom Peticije za reviziju izučavanja teorije evolucije u našim školama i na fakultetima, u navodima autora peticije, a potom i u štampi, plasirana je vest da je nju, među ostalima, potpisalo i 52 akademika.

Izvršni odbor SANU je konstatovao da su ispod ovog teksta imena dva člana SANU, što je njihovo neupitno pravo kao pojedinaca", navodi se u saopštenju.

Oni navode da ne dele stavove ove Peticije, te da se Izvršni odbor sa čuđenjem pita da li zaista neko veruje da se peticijama ili argumentom broja potpisa može pristupiti problemu koji karakteriše dugotrajna suprostavljenost dva teško pomirljiva diskursa.

- Stoga, polazeći od naučno zasnovanog pristupa koji joj je inherentan, SANU će se o ovom pitanju argumentovano oglasiti - navodi IO SANU.

Podsetimo, Peticija protiv izučavanja Darvinove teorije evolucije, koju su potpisali brojni akademici, profesori, pravnici, dokori nauka, umetnici, novinari i sveštenici, dostavljena je na više adresa, među kojima je SANU, Ministarstvo prosvete...

U obrazloženju peticije, za koju se pre neki dan verovalo da je potpislao 52 akademika, piše da "kroz nastavu biologije teorija evolucije zauzuma sve tvrđe neodarvinističke dogmatske stavove".

- Globalisti i ateisti koji danas u svetu zauzumaju najuticajnije pozicije, iz ličnih i globalističkih razloga, afirmišu teoriju evolucije i finansiraju promotere ove teorije.

- Danas se u celom svetu javljaju brojni poznati i priznati naučnici, među kojima ima i značajan broj ateista, koju upozoravaju da je teorija evolucije hipoteza čiji su stavovi o nastanku sveta, života i čoveka naučno nedokazivi ili u suprotnosti sa naučnim činjenicama - pisalo je, između ostalog, u obrazloženju peticije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Суд

    8. maj 2017 | 11:22

    Зар је могуће да наши "научници"верују да смо примати. Свака краеција на Земљи има свог Креатора.По врстама својим.Птице,рибе,животиње,човек.Природа једноставно говори да је Неко савршено све то створио.Иако је деградацијом још увек присутно савршенство.Нечији отац је примат.Мој,Створитељ.

  • Srbo Brodarac

    8. maj 2017 | 11:24

    Evolucija po mom misljenju nema kraj, pa se pitam kako ce ljudska vrsta izgledati u dogledno vreme?

  • .S. S.

    8. maj 2017 | 19:56

    Verovati u evoluciju je isto biti i satanista!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA