MINISTARSTVO PROSVETE: Nećemo se baviti peticijom o Darvinu

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević rekao je da je peticija stigla na Univerzitet i da će zbog velikog interesovanja javnosti biti na dnevnom redu neke od narednih sednica Senata

  • 3

Ministarsvo prosvete se neće baviti peticijom za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama, izjavio je ministar Mladen Šarčević.

 

Pljušte smene u ministarstvu zbog seksualnog obrazovanja

 

Prosvetnim radnicima će "sigurno" biti povećane plate ove godine

 

Šarčević je za utorak rekao da se bilo koja naučna istina ili nova teorija, a naročito one koje su od svetskog značaja, ne mogu uvoditi tek tako, bez međunarodne potvrde.

 

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević rekao je da je peticija stigla na Univerzitet i da će zbog velikog interesovanja javnosti biti na dnevnom redu neke od narednih sednica Senata.

 

- Nevezano za to ko su potpisnici, zna se da se naučne teorije potvrđuju ili odbacuju na naučnim skupovima i u naučnim časopisima, a nikako peticijama i raspravama u javnosti - kazao je rektor za list i dodao da bi bilo neprihvatljivo da tu tematiku razmatraju ljudi koji se bave nekm drugim oblastima.

 

Peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i fakultetima, koju je potpisalo 166 pojedinaca, upućena je Odboru Skupštine Srbije za obrazovanje, Ministarstvu prosvete, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, kao i senatima univerziteta.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    9. maj 2017 | 08:46

    Da se uvede osmocasovno radno vreme i da decai sve sto se predaje l objasni kao i da domaci pisu u skoli a ne da ako ne naucis privatni casovi i svaki nastavnik da se nagradi koji zna da objasni deci i ima sakupljene ocene od djala da mu bude prosek ocene .

  • Dejan Bajić

    11. maj 2017 | 14:03

    Bez Boga u školama osudjeni smo na propast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA