Ovo se zove humanost: Vesna još nije sakupila novac za lečenje svog deteta, ali je nesebično pomagala Tei

- I za moju Dacu apeluju mnogi i mislim da je to prirodno za jedno ljudsko biće. Kakav bih ja bila čovek ako bi zažmurila na tuđu muku? - sve je što je imala da kaže Vesna Drašković, majka Danijele Kovačević koja je 7,5 godina u komi

  • 2

Humanost ljudi u Srbiji ne poznaje granice. Mala Teodora Vranješević (9) iz Kragujevca do kraja nedelje otići će u Nemačku na transplantaciju koštane srži a u tome joj je pomogla i Vesna Drašković, majka devojke koja je 7,5 godina u budnoj komi i koja, takođe, sakuplja novac za lečenje svoje ćerke. 

BRAVO, SRBIJO: Za operaciju Teodore skupljeno 350.000 evra!

Danijela je posle 7 godina prvi put videla ćerku: Po porođaju pala u komu, a njena porodica ima samo jednu želju za Vaskrs (FOTO)

Otkako je u javnosti odjeknula vest da Tea, koja boluje od akutne mijeloidne leukemije, mora što pre u Nemačku i da je neophodno da se svi uključimo i pomognemo joj, Vesna je bila aktivna na društvenim mrežama i pozivala ljude da šalju SMS poruke i uplaćuju novac za Teodoru.

Sve to ne bi bilo čudno da i njena Danijela, sa čije zvanične stranice za pomoć je apelovala za pomoć Teodori, takođe, ne mora što pre u Centar za rehabilitaciju osoba u komi, nedaleko od Štutgarta.

Foto: Facebook Foto: Facebook

- Samo smo tako u mogućnosti da pomognemo jedno drugom. I za moju Dacu apeluju mnogi i mislim da je to prirodno za jedno ljudsko biće. Kakav bih ja bila čovek ako bi zažmurila na tuđu muku? - sve je što je imala da nam kaže Vesna Drašković, Danijelina majka.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Danijela je, da podsetimo, u stanju budne kome upala 2009. godine nakom porođaja carskim rezom u novosadskom porodilištu “Betanija”. Ona je sa 17 godina 13. oktobra 2009. godine rodila malu Mariju, ali njena radost nije dugo trajala. U porodilištu je dobila sepsu, zbog koje je upala u budnu komu.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Od te kobne 2009. pa sve do početka 2016. godine bila je vezana za krevet. Život biljke napustila je tek kada je prošle godine otišla u Nemačku na lečenje. Terapije kojima je bila podvrgnuta svakodnevno po više sati doprineli su da sedi, drži hemijsku olovku i tablet…

Foto: Promo Foto: Promo

Da bi bila još bolje, potrebno je što pre da ode opet u Nemačku a za to im je neophodno minimum 48.000 evra, od kojih imaju malo više od 22.000.

Pomozimo Danijeli da ozdravi. Pomozimo joj da ćerki Mariji pruži detinjstvo kako zaslužuje!

Daljinac baner

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pametnica519

    10. maj 2017 | 22:50

    Za 8 godina Srbija nije uspela za ovu devojku da skupi 120.000e da i ona vidi svoju Maru. Stidim se ...stidim se u ime ljudi, tajkuna, drzave...sto decu lecimo SMS...Daco tebi i Mari upravo 6 smsova od moje porodice i mene

  • Belfagor

    11. maj 2017 | 17:49

    Njima lečenje platiti iz budžeta, a političare plaćati sms porukama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA