PREOKRET: Vozači neće plaćati tuđe propuste zbog pojaseva

- Nadležni treba da pronađu rešenje koje svako ne bi išlo preko novčanika vozača i građana, već onih koji su odgovorni za ovaj problem - kaže ministarka Zorana Mihajlović

  • 9

Vozači kojima je u saobraćajnu dozvolu upisan pogrešan podatak o broju sedišta ili su pogrešne neke druge tehničke karakteristike vozila ne samo da ne bi trebalo ništa da plate, već nadležni moraju da nađu način da reše problem i da to naplate od onih koji su za to i odgovorni,  kaže za Novosti ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ako u kolima na zadnjem sedištu imate DVA POJASA, morate da platite 100 evra!

Naime, po sadašnjim propisima ako na zadnjoj klupi imaju dva pojasa, morali bi da plate 100 evra.

Mihajlović, međutim, kaže da to mora da se briše.

- Bezbednost u saobraćaju svakako je jedna od stvari na koju isnistiram, ali nije logično da za greške za koje su odgovorni neki drugi sada plaćaju vozači, obični građani. Novac koji sada građani treba da plate nije nimalo mali. Nadležni treba da pronađu rešenje koje svako ne bi išlo preko novčanika vozača i građana, već onih koji su odgovorni za ovaj problem. Agencija za bezbednost saobraćaja treba ozboiljno da se posveti pravednom rešavanju ovog problema koji muči jedan broj naših građana - kaže ministarka.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

I direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanovič kaće da vozači ne bi trebalo da plaćaju tuđe propuste.

- Vlasnici tih vozila morali bi da zatraže od odgovornih i naknadu, ne samo troškova za prikupljanje nove dokumentacije, već i naknadu za dangubu - kaže Okanović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Novosti)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Суд

    12. maj 2017 | 10:18

    Најзад паметан потез.Па докле више да плаћамо туђе грешке и незнање?

  • Veteran

    12. maj 2017 | 10:14

    U saobraćajnoj za motocikl bilo je upisano: broj mesta za sedenje 11!! Zamena saobracajne išla je na račun PU jer je do greške došlo njihovom krivicom!

  • Goxi

    12. maj 2017 | 09:46

    Dok vi nađete rešenje problema,svi su već promenili saobraćajne dozvole jer to traje već godinu dana. (Samo priča za novine)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA