Rumunski tajkun na saslušanju u Beogradu: Traže ga zbog pranja novca, ucene, mita...

Mediji su preneli da je Gica kontroverzni biznismen i vlasnik TV kuće, težak 100 miliona evra, a bio je pod istragom u više slučajeva u Rumuniji

  • 0

Saslušanje rumunskog tajkuna i bivšeg poslanika Sebastijana Gice povodom zahteva Rumunije za njegovo izručenje, Viši sud u Beogradu zakazao je za 19. maj, saopšteno je danas iz suda.

Sud u Beogradu odredio ekstradicioni pritvor za čoveka teškog 100 miliona evra

Čovek težak 100 miliona evra uhapšen u Beogradu (FOTO)

Saslušanje Gice, koji će biti priveden iz Okružnog zatvora u Beogradu, obaviće sudija za prethodni postupak na osnovu Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

U saopštenju suda se napominje da saslušanje okrivljenog nije otvoreno za javnost.

Viši sud treba da odluči o ispunjenosti uslova za izručenje koje predviđa Evropska konvencija o ekdtradiciji.

Tek po pravosnažnosti te odluke, konačnu odluku donosi ministar pravde.

Foto: Interpol Foto: Interpol

Gica je 14. aprila uhapšen u Beogradu po poternici iz Bukurešta, sa lažnim dokumentima, kada mu je određen ektradicioni pritvor do dva meseca, a on nije iskoristio pravo da se žali na tu odluku.

Protiv Gice je raspisana Međunarodna poternica Nacionalnog centralnog biroa Rumunije, radi vođenja krivičnog postupka zbog više krivičnih dela, među kojima su pranje novca, primanje i davanje mita, ucena, trgovina uticajem i nezakonita upotreba poverljivih informacija koje nisu namenjene javnosti.

Mediji su preneli da je Gica kontroverzni biznismen i vlasnik TV kuće, a bio je pod istragom u više slučajeva u Rumuniji.

Nestao je pošto mu je izrečena zabrana napuštanja zemlje u okviru istrage o korupciji. Njegova imovina procenjena je na oko 100 miliona evra, a pre Beograda viđen je u Istanbulu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA