≫ 

Novosađanka je rekla da nema šta da prijavi: Carinici su joj otvorili tašnu i istog momenta je priveli!

Ručni sat marke ''hubolt big bang'' otkriven je 12. maja u prtljagu Novosađanke koja je doputovala letom iz Frankfurta

  • 10

Carinici su na aerodromu ''Nikola Tesla'' sprečili krijumčarenje luksuznog sata vrednog preko 12.000 evra, saopštila je danas Uprava carina!

Kod Bloka 70 zaustavljen sumnjiv kombi, velika akcija carinika na tri lokacije (FOTO) (VIDEO)

Carinik je na izlazu iz Srbije rutinski otvorio prtljažnik autobusa. Nije našao ništa, ali je uhapsio vozača istog trenutka! (FOTO)

Naime, ručni sat marke ''hubolt big bang'' otkriven je 12. maja u prtljagu Novosađanke koja je doputovala letom iz Frankfurta. Ona je zaustavljena u zelenom kontrolnom prolazu kroz koji prolaze putnici koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Ubrzo je otkriveno da u ručnom prtljagu nosi luksuzni ručni sat čija je vrednost 12.400 evra i to u originalnoj kesi, sa potvrdom o povraćaju poreza sa aerodroma u Frankfurtu.

Foto: Tanjug/Uprava Carina Foto: Tanjug/Uprava Carina

- Podsećamo putnike da državljani Republike Srbije imaju povlasticu za unos robe u vrednosti do 100 evra u dinarskoj protivrednosti. Putnici sa sobom mogu nositi i robu vredniju od navedenog limita, ali onda ta roba podleže naplati dažbina - ističe se u saopštenju.

Ukoliko građani sa sobom nose robu do ukupne vrednosti od 3.000 evra u dinarskoj protivrednosti, za koju je jasno da je namenjena za lične potrebe, a ne za dalju preprodaju, na granici će biti primenjen takozvani skraćeni carinski postupak koji se sprovodi uz jedinstvenu stopu carine od 10 odsto i stopu PDV-a koja je u najvećem broju slučajeva iznosi 20 odsto.

- Ukoliko je roba pak vrednija od 3.000 evra, ona će biti ocarinjena u redovnom carinskom postupku - ističe se u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    15. maj 2017 | 12:54

    Šta je bre ovo. Ljudi danas nose skupe satove, roleks i sl.I sta sad treba ili da na to sto imaju na sebi plate carinu i porez ili da dolaze u našu drzavu obučeni kao klošari. Ma u kom svetu mi to živimo. Nije ovo 1945.g.

  • Zvezda

    15. maj 2017 | 12:11

    Auuu koji kriminalac...

  • mikitza

    15. maj 2017 | 11:39

    Nije Hubolt nego Hublot. Toliko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA