Francuska danas sa zakašnjenjem dobija vladu, Makronu pune ruke posla

Do odlaganja došlo kako bi svi ministri biti detaljno provereni i utvrđeno da nema sukoba interesa

  • 0

Francuska će danas dobiti novu vladu, dan kasnije nego što je planirano, saopšteno je iz kancelarije francuskog predsednika Emanuela Makorna.

Makron se poklonio večnoj vatri na grobu Neznanog junaka: Tom prilikom pozdravio se i sa predstavnicima Srbije (VIDEO)

U saopštenju se navodi da je do odlaganja došlo kako bi svi ministri biti detaljno provereni i utvrđeno da nema sukoba interesa, preneo je Rojters.

Iz kancelarije francuskog predsednika je saopšteno da će vlada biti zvanično najavljena danas u 15.00 časova po lokalnom vremenu.

Inače, novoizabrani predsednik Francuske Emanuel Makron od početka mandata ima pune ruke posla, budući da se juče sastao sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, a sutra će razgovarati sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

Gutereš je posle sastanka napisao na svom Tviter nalogu da je sa Makronom razgovarao o "miru i bezbednosti, globalnim ciljevima i ljudskim pravima, objavio je AP.

AFP prenosi saopštenje iz kabineta francuskog predsednika da će on sutra imati ručak sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

Podsetimo, Makron se u ponedeljak, dan posle inauguracije sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu kada su potvrdili privrženost dubljoj integraciji EU.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA