Tramp DVAPUT ignorisao pitanje o Rusiji: Toliko je bilo tenzije u vazduhu, da je čak i Erdoganu bilo neprijatno! (FOTO) (VIDEO)

Američkom predsedniku nekoliko puta novinari su postavili pitanje o vezi sa Rusijom, ali nijednom nisu dobili konkretan odgovor

  • 0

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je juče tokom zajedničke konferencije za štampu sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, da je njegov susret u Ovalnom kabinetu prošle nedelje sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom bio "veoma, veoma uspešan" i da će pomoći u promovisanju borbe protiv terorizma.

Tramp i dalje gura svoju priču: Susret sa Rusima je bio veoma, veoma uspešan!

Američki predsednik je ovako odgovorio ignorišući pitanje novinara da li je otkrio poverljive informacije ruskim zvaničnicima.

- Imali smo veoma, veoma uspešan susret sa ruskim ministrom spoljnih poslova. Želimo da dobijemo pomoć sa što više strana u borbi protiv terorizma - rekao je sinoć Tramp.

Isto pitanje postavljeno mu je tokom njihovog zajedničkog fotografisanja u Ovalnom kabinetu, ali Tramp je i ovaj put pitanje ignorisao i samo se nekoliko puta zahvalio novinarima na pitanjima. Nakon toga novinari i fotoreporteri morali su da izađu iz kabineta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tramp je juče ocenio da je imao "apsolutno pravo" da podeli osetljive informacije sa Rusijom na sastanku poznatom javnosti u Beloj kući i poručio da je želeo da pomogne Moskvi u njenoj borbi protiv Islamske države i terorizma.

- Kao predsednik želeo sam da podelim sa Rusijom, što imam apsolutno pravo da uradim, činjenice u vezi sa terorizmom i bezbednosti avio letova - napisao je američki predsednik na svom nalogu na Tviteru.

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Herbert Rejmond Mekmaster izjavio je da Tramp nije imao "neprimeren" razgovor sa ruskim zvaničnicima prošle nedelje u Beloj kući.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Stojim iza izjave koju sam dao juče. Ono što hoću da kažem jeste da je pretpostavka članka (Vašington posta) lažna i da ni na koji način predsednik nije imao konverzaciju koja je bila neprimerena ili je mogla da dovede do bilo kakvog propusta u nacionalnoj bezbednosti - rekao je Mekmaster u Beloj kući, preneo je Rojters.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA