≫ 

Ukidaju se narodnjaci u Novom Sadu: U celom gradu može da se čuje samo klasična muzika!

Klasična muzika će, osim u gradskim autobusima, biti puštana i u vrtićima, školama, knjižarama i na festivalima!

  • 47
Jutro u Novom Sadu, panorama grada Foto: Milena Đorđević

Novosađani više neće morati da idu u koncertne dvorane kako bi uživali u klasičnoj muzici, jer će uskoro u autobusima Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća svirati dela najvećih svetskih kompozitora. Rekli su ZBOGOM narodnjacima!

Novi trend u Novom Sadu: Zaplešite valcer dok čekate bus (FOTO)

Klasična muzika će, osim u gradskim autobusima, biti puštana i u vrtićima, školama, knjižarama i na festivalima, a sve u okviru akcije “Klasika svaki dan” festivala Dunavska sonata.

Cilj Dunavske sonate je promovisanje klasične muzike u svakodnevnim situacijama, a festival će da pokuša da privoli što veći broj institucija i nevladinih organizacija da svakoga dana bar na sat vremena puštaju klasičnu muziku.

Udruženje građana "Dunavska sonata", organizator istoimenog festivala klasične muzike, realizuje projekat "Klasika svaki dan" u okviru kog će javnim službama, organizacijama i preduzećima, kao i privatnim kompanijama, biti omogućeno da potpuno besplatno u svojim prostorijama reprodukuju dela klasične muzike.

Predviđeno je da u prvoj fazi realizacije saradnja bude ponuđena subjektima čije usluge svakodnevno koristi veliki broj građana, kao što su JGSP "Novi Sad", svi vrtići PU "Radosno detinjstvo", svi privatni vrtići u Novom Sadu, svi ugostiteljski objekti, državne i privatne škole i fakulteti, piše portal "Moj Novi Sad."

Plan je da u drugoj fazi u projekat "Klasika svaki dan" budu uključeni domovi zdravlja, državne i privatne bolnice, lekarske ordinacije, knjižare, tržni centri, javne službe.

Saradnja će se realizovati tako što će Udruženje građana "Dunavska sonata" obezbeđivati diskove sa kompozicijama koje će na najbolji način omogućiti širokoj publici da uživa u najlepšim delima klasične muzike.

Time će, veruju organizatori biti podignut nivo kulture u javnim prostorima. Plej listu kompozitora i kompozicija sačinili su stručni konsultanti festivala klasične muzike "Dunavska sonata".

Kako u udruženju navode cilj projekta je da Novi Sad postane prvi grad u Jugoistočnoj Evropi u kom se klasična muzika sluša na svim javnim mestima i prostorima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slikar

    17. maj 2017 | 14:45

    Ima da nas milicija pendreci uz Vagnera...

  • Toooooooooooo

    17. maj 2017 | 14:21

    Moj Novi Sade jos jedna pobeda nad onime sto je lose.Resili smo se i te "turske bede" sunda i smeca.Putujte daleko vam lepa kuca da vas vise ne slusamo.

  • UNITEDSTATESOFSERBIA

    17. maj 2017 | 14:03

    Децецизација@

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA