≫ 

Putin se oglasio o aferi Trampovog "odavanja tajni" Rusima: Potpuna politička šizofrenija iz SAD! Uzgred, treba kazniti Lavrova (VIDEO)

Posle nekoliko dana rusko-američke drame, Putin je rekao svoje

  • 1

Nakon što je isprva procurila informacija da je Donald Tramp ruskom ministru Sergeju Lavrovu tokom njegove posete odavao poverljive informacije, što je i sam Tramp na kraju potvrdio, ruski predsednik Vladimir Putin sada tvrdi upravo suprotno.

Ukrajinci optužuju Ruse da su napali sajt njihovog predsednika

Tokom zajedničke pres konferencije sa italijanskim premijerom, ruski predsednik Vladimir Putin optužio je američkog predsednika Donalda Trampa da širi šizofrene informacije vezano za sastanak američkog predsednika i ruskog ministra spoljnih poslova.

- U Americi možemo videti rastuću političku šizofreniju. Ne znam kako bih drugačije objasnio tvrdnje gospodina Trampa da je odavao nekakve tajne gospodinu Lavrovu. Uzgred, treba Lavrova kazniti, jer te tajne nije podelio sa nama, ni sa mnom, ni sa predstavnicima specijalnih službi Rusije. To je vrlo loše sa njegove strane - istakao je Putin.

- Ukoliko se američka strana sa tim složi, spremni smo da Kongresu i Senatu dostavio snimake pomenutog sastanka - dodao je ruski predsednik.

Takođe, i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, našalila se sa tvrdnjama da je Tramp Lavrovu odavao informacije napisavši na svom Fejsbuk profilu:

- Jeste li čitali ponovo američke novine? E nemojte ih više čitati. Mogu biti korišćene na mnoge načine, budući da šire vesti koje ne samo da su štetne nego i opasne - napisala je ona.

Podsetimo, prema tvrdnjama američkog lista "Vašington post", Tramp je Lavrovu, na sastanku u Beloj kući, otkrio "strogo poverljive informacije". Taj list je naveo, pozivajući se na aktuelne i bivše američke zvaničnike, da je Tramp time praktično ugrozio izvor obaveštajnih informacija o Islamskoj državi.

Dodaje se da je informacija, koju su dobili Lavrov i ruski ambasador u SAD Sergej Kisljak, stigla od američkog partnera kroz "veoma osetljiv dogovor o razmeni obaveštajnih informacija".  Zbog te informacije podigla se velika prašina u Americi, praktično još dok se nije slegla priča zbog iznenadne smene direktora FBI-ja, pa se Tramp ponovo našao na meti kritika skoro svih.

Šta je sam Tramp o susretu sa šefom ruske diplomatije rekao, pročitajte OVDE.

Tramp i dalje gura svoju priču: Susret sa Rusima je bio veoma, veoma uspešan!

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaske

    19. maj 2017 | 05:47

    Трамп је врло упућен у све тајне америчког друштва !?!? Ћутање је по некада злато, са друге стране амери то врло успешно решавају погледајмо пример Кенеди и све ће бити јасно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA