25

Dobila je otkaz zato što je trudna: Tamara iz Smedereva proživljava pakao, traži pravdu za sve trudnice (FOTO)

Trudnici navodno nije zakonski dati otkaz

Trudnoća je povod za slavlje u životu svake žene. Ali, teško da bilo ko može da bude srećan i planira prinovu kada mu se uruči otkaz, baš zbog trudnoće. Tamara Pavlović iz Smedereva tvrdi da je baš to doživela.

Suzana je dobila otkaz jer je pojela 2 kriške pršute: Imam srpske gene, promenila sam ime da bih se zaposlila u Hrvatskoj

U trgovinskoj radnji “Dragoslav Stojković” je radila do 12. aprila. Dva dana ranije joj je doktor potvrdio da je trudna, po treći put.

– Otišla sam 10. aprila na ultrazvuk i tada je ustanovljeno da sam u drugom stanju. Lekar mi je rekao da moram da otvorim bolovanje. Htela sam da popričam sa zamenicom direktora Bojanom.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

– Rekla sam joj da bude u kancelariji, ali ona je bila uporna i insistirala je da joj kažem šta se dešava. Tada sam joj i rekla da sam trudna. Rekla mi je da će morati da me otpusti, jer ne želi da drži trudnu radnicu – ispričala je Tamara za naš portal.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Kako kaže Tamara, ona je htela da nastavi sa poslom jer je smatrala da je sposobna za to. Saopštila im je da je trudna samo da bi mogla uzeti zdravstvenu knjižicu.

– Otišla sam kod knjigovođe i pitala je za zdravstvenu. Slučajno se izletela i rekla mi da je Bojana nju juče zvala i rekla joj da mora da me hitno odjavi – dodala je Tamara.

Pokrenula se priča o njenom ugovoru koji je navodno istekao 28. februara.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

– Rekla mi je da sam ja već tada odjavljena i da već mesec i po dana radim na crno. Ništa mi nije bilo jasno jer sam platu i dalje primala preko banke! – istakla je Tamara.

Otkaz je dobila usmenim putem, tvrdi ona, bez bilo kakvog napismenog rešenja.

– Kada više nije znala šta da mi kaže, počela je sa patetisanjem. Rekla je da mi je dala otkaz jer ne želi da rizikuje da ja kao trudnica radim i ne daj Bože da mi se nešto desi, to pada na grbaču firme – rekla je Tamara.

Ceo slučaj je, tvrdi ona, predat Inspekciji za rad.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

– Dostavila sam im dokaze da sam bila zaposlena tamo kao i dokaz iz PIO fonda – zaključila je Tamara, međutim, njen zahtev je odbijen.

Ona je naknadno u dopuni prijave dostavila i dokaz da je trudna, jer je navodno to bio problem.

Nakon 20 dana Tamara je ponovo otišla kod inspektorke.

– Nisam bila mirna tih 20 dana. Pitala sam je šta se dešava sa mojim slučajem. Rekla mi je da mora da izađe u kontrolu kako bi pronašla neke moje potpise u firmi – dodala je Tamara.

Inspektorka nije pronašla njene zapise ni u jednoj knjizi posle 28. fenruara i upravo zbog toga joj je zahtev odbijen, navodi ona.

– Umesto mojih potpisa stajali su potpisi zamenice – zaključila je Tamara.

Novinari portala Telegraf.rs pozvali su direktora, ali se on do sada nije javio kako bi prokomentarisao ovaj događaj.

U Inspekciji za rad u Smederevu novinarima portala Telegraf.rs je spuštena slušalica!

Daljinac baner

(j.vucic@telegraf.rs / k.bezbradica@telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Otkaz, posao, Smederevo, Tamara Pavlović, Trudnica, Trudnoća
Popularni komentari
 • M
  Miki Zemun

  Ja sam POSLODAVAC i OTAC! Svako ko svog radnika tretira ovako treba da bude najostrije kaznjen! SRAMOTA

 • M
  Milance

  Ovo je sramota sta rade trudnicama u srbiji

 • C
  Cvrle

  Ne razumem u cemu je njihov problem. Njene plate se svakako refundiraju iz budzeta opstina,koja je fora da je otpuste?! Jedino ako je nisu odjavili pre pa je radila na crno a tek ih onda treba po dzepu udariti. Neljudski sljam. Radila sam kod privatnika 11 godina,rodila sam dvoje dece i nikada problema nije bilo. Pomagali su nam uvek. Zato mi ovakvi nisu jasni.

foto dana

video dana