≫ 

Požar u Vinči lokalizovan, ali dima još uvek ima. Zatvorite prozore i stavite zaštitne maske

Požar na deponiji u Vinči nije izazvao prekoračenje graničnih vrednosti zagađujućih materija na teritoriji grada Beograda

  • 1
Grocka, dim, deponija Vinča Foto: Telegraf.rs

Požar koji je juče buknuo na deponiji u Vinči je lokalizovan, ali se gust dim nadvija nad većinom naselja u Beogradu. Građani su prijavljivali da otežano dišu, a iz Zavoda za javno zdravje Beograd, preporučuju nošenje zaštitnih maski.

Dim još uvek nad Beogradom, građani ne mogu da dišu. Sumnja se da je požar na deponiji podmetnut

– Po zdravlje nije opasno, ali ukoliko građani imaju smetnje pri disanju, najbolje je da nose zaštitne maske. Preporučuje im se i da zatvore prozore stanova – poručuju iz Zavoda.

Merenja pokazala da nema opasnosti po zdravlje

- Požar na deponiji u Vinči nije izazvao prekoračenje graničnih vrednosti zagađujućih materija na teritoriji grada Beograda, a na osnovu uvida u rezultate kontinuiranog monitoringa kvaliteta vazduha. Merne stanice GZZJZ Beograd i Agencije za zaštitu životne sredine ne pokazuju prekoračenje vrednosti suspendovanih čestica, sumpor dioksida SO2, azot dioksida - saopšteno je iz Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Kako su naveli, trenutna merenja su vršena na prostoru Lešće, Višnjička banja, Višnjica, Rospi Ćuprija, Karaburma i u delovima Krnjače, Koteža i Borče. Prema informacijama građana, sem navedenih delova grada, dima ima iznad Slanaca i Velikog sela.

- Požar je izbio u toku jučerašnjeg dana. Lokalizovan je, ali se dim, još pod uticajem istočnog vetra, širi duž navedenih naselja, posebno duž reke Dunav - rečeno je.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sandra

    20. maj 2017 | 10:10

    a jel to mere po sistemu pu zeka iz daleka ????? niko ih ne vide na terenu..... koga bre lazu ? nije prekoraceno ?? aham....vazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA