43

SRAMOTA - NIKO NIJE KRIV! Priština obustavila istragu za streljanje 14 Srba u Starom Grackom

Posle više od 9 godina od pokretanja i proširenja istrage, postupak je u odnosu na sve osumnjičene obustavljen bez adekvatnog obrazloženja

Staro Gracko, Monstruozni zločin
Foto: Telegraf

Specijalno tužilaštvo u Prištini obustavilo je istragu protiv svih osumnjičenih za ubistvo 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom kod Lipljana 23. jula 1999. godine.

NAPISALI STRAŠNU REČ “HAKMARRJA”: Demolirali spomen-ploču mučki ubijenim Srbima!

Medunarođni tužilac je nakon brojnih istražnih radnji 2007. godine pokrenuo istragu protiv osam osumnjičenih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova jedinice iz Lipljana da su počinili masakr 14 srpskih civila, u poljima u selu Staro Gracko.

Posle više od 9 godina nakon pokretanja istrage i proširenja istrage, postupak je u odnosu na sve osumnjičene obustavljen bez adekvatnog obrazloženja.

U Starom Grackom 23. jula 1999. godine ubijeno je iz neposredne blizine, na njivi, 14 Srba – Milovan Jovanović (30), Jovica Živić (29), Radovan Živić (32), Andrija Odalović (32), Slobodan Janićijević (34), Mile Janićijević (42), Novica Janićijević (18), Momčilo Janićijević (53), Stanimir Dekić (44), Božidar Dekić (52), Saša Cvejić (26), Ljubiša Cvejić (60), Nikola Stojanović (63) i Miodrag Tepšić (48).

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prema rečima ministarke pravde Srbije Nele Kuburović, još jednom je potvrđena nepravda nad Srbima na Kosovu i Metohiji sramnom odlukom Specijalnog tužilaštva u Prištini.

- Ni posle 18 godina prištinsko pravosuđe nije došlo do istine ko su počinioci ovog monstruoznog zlocina. Da li je to ravnorpavnost svih građana za koju se Priština navodno zalaže? Da li je to jednaki pristup pravdi? Da li to znači da će svako ubistvo, mučenje i brutalni napadi na Srbe na Kosovu nekažnjeno proći? – navela je Kuburović.

Prema njenim rečima, skandalozno je to što se slavi puštanje na slobodu jednog teroriste, ubice i silovatelja, za kojeg postoji nebrojano mnogo dokaza da je počinio najteža dela nad civilnim stanovništvom, a da smrt 14 Srba ni posle skoro 20 godina nema ni ime ni prezime.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Civili, Istraga, Masakr, Priština, Specijalno tužilaštvo, Staro Gracko, Ubistvo
Popularni komentari
 • D
  Dragana

  Srce me boli za te neduzne postradale ljude.

 • l
  ljilja

  Ostajem bez teksta na celokupno ponasanje i siptara i stanovnika Evrope.Zar ih nije strah od Boga sto se kod nas kaze.

 • J
  Janko

  masakriraše ove ljude po drugi put, a njihovim porodicama zasoliše žive rane.

foto dana

video dana