≫ 

U BiH podigli optužnicu protiv Elfete Veseli: Sumnja se da je ubila dečaka Slobodana (12)

U leto 1992. godine, u blizini mesta Kamenica kod Zvornika "na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila je dečaka srpske nacionalnosti"

  • 6

Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Sakiba Halilovića iz Zvornika i Elfete Veseli, rođene u Uroševcu u Srbiji, za ubistvo dečaka srpske nacionalnosti u blizini mesta Kamenica kod Zvornika u leto 1992. godine.

Posle 25 godina uhapšena žena za koju se sumnja da je ubila srpskog dečaka Slobodana kod Zvornika

Elfeta Veseli se tereti da je kao pripadnica Diverzantskog voda Armije BiH u leto 1992. godine u blizini mesta Kamenica kod Zvornika "na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila dvanaestogodišnjeg dečaka srpske nacionalnosti Slobodana Stojanovića".

Prema navodima iz optužnice, Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, ubistvo dečaka je posmatrao iz neposredne blizine, ne sprečavajući Elfetu Veseli da ga počini.

- Posle toga, propustio je i nije preduzeo nužne i razumne mere kako bi kaznio podređenog vojnika koji je izvršio ubistvo - navodi se u optužnici.

Halilović i Elfeta Veseli se terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Elfeta Veseli je u martu iz Švajcarske izručena pravosudnim organima BiH. Optužnica protiv Halilovića i Elfete Veseli prosleđena je Sudu BiH na potvrđivanje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbin iz srbije

    19. maj 2017 | 17:54

    Steta sto mi nisu pri ruci,odnosno sreca po njih a narocito nju.

  • Delija.

    19. maj 2017 | 20:28

    Slike i podaci o osobama nam trebaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA