≫ 

Jeziva saobraćajna nesreća: Automobil se prepolovio od udara, Alen i konobarica Petra na mestu mrtvi

Njena poslednja poruka na Fejsbuku ravna je rečima iz horor filmova

  • 4

Alen Križanić (28) iz križevačkog prigradskog naselja Carevdar i Petra Šantak (17), koja je stanovala u Križevcima u Hrvatskoj, preminuli su na mestu saobraćajne nesreće, dok je dvoje ljudi koje se s njima nalazilo na zadnjem sedištu novog mercedesa c klase prošlo s lakšim povredama. Reč je o muškarcima od 50 i 46 godina.

AUTOBUS SLETEO S PUTA KOD NIŠA: Četvoro povređenih, drama na auto-putu! (FOTOGRAFIJE SA MESTA NESREĆE)

Prema pričanju očevidaca, trojac je pokupio Petru Šantak nakon njene smene u kafiću gde je konobarisala, pa su je vozili kući. No, niko ne zna šta je bio povod za brzu vožnju mladog Alena  Križanića, koji je trebalo da se ovog vikenda vrati u Nemačku gde je bio zaposlen poslednjih nekoliko godina u Mercedesu.

Foto: Facebook/Alen Krizanic Foto: Facebook/Alen Krizanic

Jedan od preživelih prisutnima na mestu nesreće ispričao je kako su Alena upozoravali na brzinu i da im nije bilo jasno zašto je jurio 190 kilometara na čas Zagrebačkom ulicom te projurio kroz raskrsnicu bez zaustavljanja.

Od siline udarca rasvetni stub koji su 'pokupili' na tri mesta je pukao, a jedan od preživelih suvozača izleteo je iz vozila kroz vetrobransko staklo, dok se sam automobil zabio u korito potoka. Sreća u nesreći je što vodostaj nije bio viši jer bi se preostali preživeli utopili pre nego bi ih vatrogasci uspeli izvući.

Dodatni napor pružala im je i nova karoserija vozila čiji lim su jedva uspeli prerezati i na trenutke su čak morali rezati i ispod vode, što dosad nikada nisu radili. Ipak, uspeli su ga spasiti. Drugi suvozač bez svesti je ležao na travnatom vrhu korita.

Križevčani ne pamte ovakvu sobraćajnu nesreću. Tim više što nikome nije jasno što je prethodilo ovako brzoj vožnji. Obdukcija će pokazati je li 'kumovao' alkohol ili neki drugi opijati.

- Mladi su verovatno dali sebi oduška i sve se završilo loše – rekla je meštanka Carevdara.

Foto: Facebook/R I P Petra Šantak Foto: Facebook/R I P Petra Šantak

Poslednje što je preminula Petra Šantak napisala na svom Facebook profilu ostavlja dodatni utisak na celi događaj.

- Verujem da svaka priča pronađe onoga kome je namenjena; poput poruke upućene iz dalekih vremena - napisala je samo nekoliko sati pre nego što je izgubila život.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groficaofica

    20. maj 2017 | 12:06

    Brza voznja,divljanje na ulicama i za volanom...epilog...smrt

  • F

    20. maj 2017 | 13:55

    Dokazivanje zavrsi Tragicno

  • mare

    20. maj 2017 | 10:47

    Ne znam kakav novi lim, video sam slike na drugom portalu, u pitanju je neki bas star mercedes, 15-20 godina star

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA