≫ 

Netanijahu: Celom svetu poručujem na najjasniji mogući način - Jerusalim je bio i uvek će biti prestonica Izraela!

- Jerusalim je bio i uvek će biti prestonica Izraela. Hramova gora i Zid plača će ostati pod izraelskim suverenitetom - rekao je Netanijahu, uoči posete američkog predsednika Donalda Trampa

  • 16

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je večeras da će Jerusalim uvek biti glavni grad Izraela.

Netanijahu optužuje Obamu: Sraman potez Baraka u UN, radujem se saradnji sa Trampom

IZRAEL GRADI JOŠ JEDNU OGRADU: Zbog džihadista, barijera na granici i sa Jordanom!

- Večeras, celom svetu poručujem na najjasniji mogući način - Jerusalim je bio i uvek će biti prestonica Izraela. Hramova gora i Zid plača će ostati pod izraelskim suverenitetom -  rekao je Netanijahu, uoči posete američkog predsednika Donalda Trampa.

Tramp će sutra, kako se očekuje, postati prvi američki predsednik koji je za mandata posetio Zid plača, navela je agencija AFP.

Foto: Wikimedia/Andrew Shiva Foto: Wikimedia/Andrew Shiva

On će sutra i u utorak boraviti u poseti Izraelu i palestinskim teritorijama, a izraelski premijer rekao je nešto ranije da će tema razgovora s Trampom biti napori za postizanje mira.

- Razgovaraću sa predsednikom Trampom o načinima da dodatno ojačamo prvo i najače savezništvo sa SAD. Mi ćemo jačati bezbednosne odnose, koji svakodnevno jačaju, i razgovaraćemo na načinima za unapređenje mira - rekao je Netanijahu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Netanijahu je, takođe, ukazao na značaj uključivanja Jerusalima u Trampovo prvo putovanje u inostranstvo od kada je stupio na predsedničku dužnost, nakon što se Tramp izgleda udaljio od svojih predizbornih obećanja da će premestiti ambasadu SAD iz Tel Aviva u Jerusalim.

Tramp je tokom predizborne kampanje obećao da će premestiti ambasadu SAD u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalim i da će priznati taj grad kao prestonicu Izralea.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    22. maj 2017 | 09:11

    I sta ko ovde vidi sporno? Jerusalim i istorija Jevreja ionako idu zajedno! Kome god je palo napamet da moze i drugacije-ne valja! Zarad mira Carigrad se danas zove Istambul,na temeljima crkava stoje dzamije,a muslimani se hvale hiljadugodisnjom istorijom postojanja,ali koje pociva na osvajanju i otimanju! To se sad navodno ne sme,ali da se tura prst u oko zarad ovakvih stvari u istoriji,e to sme!!!

  • Marijana Bakov

    22. maj 2017 | 08:07

    Tako je! Jerusalim je divan grad , prosto poseduje neku magiju u sebi.

  • Miki

    22. maj 2017 | 08:06

    Pametni I iskusni politicari nikad ne kazu rec zauvek. Istorija nas uci da nista u svetu nije zauvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA