Ispovest stanara ukletog solitera na Voždovcu: Scene su jezive, pri udarcu se raspadnu, pa sve to treba počistiti

U svetlarniku su ranije stajale samo rešetke, ali su nakon velikog broja samoubistava stanari odlučili da postave daske

  • 6

Nesrećna penzionerka Mirjana A. (71) skočila je juče ujutro sa solitera u Ulici vojvode Stepe 286 u beogradskom naselju Voždovac. Bacila se sa 14. sprata u svetlarnik zgrade i na mestu ostala mrtva. Ovo je peto samoubistvo u ovom soliteru od kada je sagrađen. 

Žena skočila sa ukletog solitera: Samoubistvo na Voždovcu

MAPA SRBIJE PO SAMOUBISTVIMA: U ovih 11 gradova su ljudi najdepresivniji i najviše dižu ruku na sebe

Kako su ispričali stanari ove višespratnice, probudile su ih sirene, ali nisu znali ko je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

- Mirjana je živela na četvrtom spratu, bila je veoma fina. Znamo da je nedavno operisala kuk, pa se žalila da ima bolove. Ranije je često izlazila, ali je poslednjih mesec dana nismo viđali. Ne znamo zašto se odlučila na ovaj potez - pričaju uznemireni stanari zgrade poznate kao "lađa" za jedan beogradski medij.

Prema njegovim rečima, na ovakve scene su, nažalost, navikli jer je u medijima ova zgrada koja je izgrađena šezdesetih godina prošlog veka postala poznata kao "ukleta".

- Žena koja je skočila sa spoljne strane nekada je živela u zgradi, ali je posle 10 godina došla i skočila sa naše "lađe". Isti je slučaj i sa mladićem koji je bio stanar neke od zgrada koje se nalaze niže u ulici. Zašto biraju baš ovu zgradu, nikada nećemo saznati - pričaju stanari.

Kako navode, u svetlarniku su ranije stajale samo rešetke, ali su nakon velikog broja samoubistava odlučili da postave daske.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

- Nažalost, te scene su bile jezive. Pri udarcu o rešetke bi se raspali, pa je to trebalo čistiti. Mislimo da je jedino rešenje da se postave neke mrežice između spratova kako bi se ovakve scene sprečile - kažu komšije iz "lađe".

Oni dodaju da soliter ima 15 spratova.

- Među samoubicama su najpopularniji 13. i 14. sprat, jer 15. nema izlaz na svetlarnik. To je prostor između ulaza 284 i 286 i ne postoji mogućnost da se preživi pad sa te visine - zaključuju komšije.

Foto: google.maps Foto: google.maps

Komšija iz zgrade prisetio se svih tragedija u toj zgradi.

- Kada je tek izgrađena, priča se da je u svetlarnik skočio neki invalid. Posle toga su se nizali skokovi, ubio se mladić, prijatelj poznatog fudbalera, pa žena koja je ubila muža i sina, kao i ta žena koja je skočila sa spoljne strane - priča komšija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jerotije

    26. maj 2017 | 01:56

    Nisu zgrade uklete, nego se prokleto lose zivi u ovoj Srbiji, pa se narod od nemastine odlucuje na samoubistvo...

  • amerika

    26. maj 2017 | 03:29

    Kako se niko iz vlasti ne zapita, zasto je toliko samoubistava u srbiji, ili ih to ne dotice..

  • Nebojsa

    26. maj 2017 | 04:34

    Ziva istina,nista bolja ili "manje" ukleta je zgrada "sibica" zute boje sa crvenim vrhom-par blokova zgrada nize niz ulicu Vojvode Stepe.Ustvari ceo taj potez zgrada je cuven po broju samoubistava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA