≫ 

Veoma visok stepen UV zračenja u celoj Srbiji naredna tri dana: Nedelja će biti najkritičnija (FOTO)

Građanima se preporučuje da od 11 do 16 časova, ne izlaze napolje, a ako moraju da obavezno namažu zaštitnu kremu. Obavezno je i nošenje naočara za sunce

  • 2

Sunce, pa i ono koje se ne vidi, danas, sutra i u ponedeljak, će pržiti jer će indeks UV zračenja biti veoma visok u većini mesta u Srbiji, pokazuju prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

SUNCE JE PREJAKO ZA OVO DOBA GODINE: Stručnjaci upozoravaju na opasan stepen UV ZRAČENJA U SRBIJI!

MORATE DA ZNATE: Evo kako da odredite koliko je UV zračenje POMOĆU SOPSTVENE SENKE

U Srbiji se stepen UV zračenja meri indeksom od jedan do deset, a ono će danas i u naredna dva dana u većem delu naše zemlje biti sedam ili osam, što je visoko odnosno veoma visoko na skali UV indeksa.

Danas će najveće zračenje - 8, biti u Vranju i Prištini, dok će sedam biti u ostatku Srbije - Beogradu, Novom Sadu, Somboru, Valjevu, Zrenjaninu, Kikindu, Viršli, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu...

Printskrin: RHMZ Printskrin: RHMZ

Nešto manje biće u Sjenici, Negotinu i na Zlatiboru gde će indeks biti šest.

Međutim, već sutra u Sjenici i na Zlatiboru biće najveće zračenje gde će indeks biti osam. Ista situacija biće i u Somboru, Loznici, Kruševcu, Nišu, Leskovcu... Svuda u ostatku Srbije vrednost UV indeksa biće sedam.

S obzirom na prognozu RHMZ, čini se da će ove vrednosti za vikend biti samo zagrevanje s obzirom na to da će u ponedeljak u mnogo više gradova zračenje biti vrlo visoko, odnosno njegova vrednost biće osam.

Foto-ilustracija: AP/Tanjug Foto-ilustracija: AP/Tanjug

Takve su prognoze i za Kikindu, Zrenjanin, Novi Sad, Palić, Sombor, Loznicu, Kraljevo, Požegu, Kopaonik...

Građanima se preporučuje da u najtoplijem delu dana od 11 do 16 časova, ne izlaze napolje, ali ako moraju, da pre izlaganja suncu, na kožu namažu zaštitnu kremu. Obavezno je nošenje naočara za sunce.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    27. maj 2017 | 11:04

    Ma najbolje je samo da se spava i da niko ništa ne radi. I samo noću da se izlazi napolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA