Putin u Versaju 300 godina posle posete Petra Velikog

Izložba pripremljena u saradnji sa Muzejom Ermitaž u Sankt Peterburgu obeležiće 300 godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa

  • 0

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovaće sutra u posetu Francuskoj gde će ga u Versajskoj palati primiti francuski kolega Emanuel Makron kada će biti i obeležena 300 godišnjica uspostavljanja bilateralnih diplomatskih odnosa.

Pitali su Putina gde je nastala ćirilica: Zbog njegovog odgovora upravo je počeo mali rat na Balkanu (FOTO)

Makron je najavio da će glavna tema razgovora biti Sirija dodavši da je spreman da "sarađuje sa Rusijom" u cilju rešavanja sirijske krize i dodao da rat protiv terorizma treba intenzivirati, prenosi Tas s.

- Treba da se borimo protiv svakog oblika finansijske podrške teroristima - rekao je Makron na kraju samita G7 u Italiji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Jelisejska palata prethodno je saopštila da će Makron primiti Putina u Versaju, rezidenciji francuskih vladara gde će biti otvorena velika izložba povodom 300 godišnjice od posete ruskog cara Petra Velikog Francuskoj 1717. godine.

- Izložba pripremljena u saradnji sa Muzejom Ermitaž u Sankt Peterburgu obeležiće 300 godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Francuske i Rusije - saopštila je Jelisejska palata.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA