≫ 

Poslednji vrisak Rose (33) koja je volela životinje i posvetila im ceo život: Ovu čuvarku je juče brutalno usmrtio tigar u zoo vrtu (FOTO) (VIDEO)

Policija je pozvana u zoološki vrt oko 11:15 sati po lokalnom vremenu kada je tigar ušao u prostor u kojem se nalazila čuvarka, koja je na mestu usmrćena

  • 4

Tigar je juče u jednom britanskom zoološkom vrtu usmrtio čuvarku Rosu King (33), kada se popeo u ograđeni prostor u kojem se nalazila, objavila je britanska policija.

Bizarna nesreća u Engleskoj: Tigar ubio čuvarku u zoološkom vrtu (VIDEO)

Hamerton Zoo Park u Huntingdonu, u središtu Engleske, evakuisan je i zatvoren za javnost malo pre podneva nakon napada divlje mačke.

- Ni u kojem trenutku tigar nije izašao iz zatvorenog prostora - precizirala je policija u saopštenju.

Policija je pozvana u zoološki vrt oko 11:15 sati po lokalnom vremenu kada je tigar ušao u prostor u kojem se nalazila čuvarka, koja je na mestu usmrćena.

U trenutku incidenta nastala je opšta panika, a svedoci tvrde da su Rosu čuli kako vrišti, dok su njene kolege pokušale da odvoje zver od nje bacajući joj komade mesa, ali bez uspeha.

Za Rosu svi kažu da je bila dobra duša, koja je životinje naprosto obožavala, te se u zoološkom vrtu sa njima osećala kao da je kod kuće. Sa tigrovima se često i fotografisala pa je slike objavljivala na društvenim mrežama.

- Mnogo je volela životinje. Sve ovo je apsolutno tragično. Šetala je po kavezu sa gepardima i igrala je fudbal sa njima - kaže jedan od njenih rođaka.

Njen prijatelj Gari Čizolm je odao počas Rosi govoreći da "ona nije samo golman Hamerton zoološkog vrta, već da ona jeste Hamerton zoološki vrt".

- Njena strast da zaštititi životinje je bila neverovatna. Posebno je volela geparde koji su joj bili ponos i radost - kaže on.

Dodao je da je Rosa dobila i sredstva za čuvanje geparda i rekao je da je "privilegovan što je znao Rosu i što je mogao da je smatra prijateljicom".

- Ona će nam svima nedostajati. Jedina uteha posle ovog tragičnog događaja jeste da je ona sada ponovo sa svojim dragim gepardom Aresom i tigrovima Blizardom i Lejdibelom - rekao je on.

Hameton zoološki vrt ima tigrove iz Malezije, bengalskog tigra, geparda, vukove i kengure, kao i razne ptice, gmizavce i druge životinje.

Više fotografija možete da pogledate OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Hina/thesun.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    30. maj 2017 | 11:58

    Veliki zastitnik zivotinja? Divljim zivotinjama nije mjesto u kavezu! Ovo je samo prirodna reakcija divlje zivotinje...

  • Fil

    30. maj 2017 | 12:18

    Zivotinje sa zivotinjama, ljudi sa ljudima. Nikad ne zaboravi da je zver, zver. I nikad nemoj da ih volis vise nego decu...

  • Ivan

    31. maj 2017 | 14:06

    Ne možeš kroz jedinku da u potpunosti ukrotiš gen star na desetine ili stotine hiljada godina. Zver je zver.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA