Srbija ima "more": Za ovih 5 prelepih plaža u Srbiji sigurno niste čuli (FOTO)

Ovo su najlepše plaže u Srbiji koje mogu biti idealno mesto za opuštanje tokom letnjih meseci

  • 17

Iako ne izlazi na more, zahvaljujući prirodnim lepotama i izuzetnom bogatstvu reka i jezera,  Srbija se može pohvaliti brojnim uređenim plažama i kupalištima.

Pored nadaleko poznate beogradske Ade i novosadskog Štranda, ovo su najlepše plaže koje mogu biti idealno mesto za opuštanje tokom letnjih meseci.

Odlazak na Štrand više nije isti: Počela elektronska naplata ulaznica, ovako će sve funkcionisati

Tako se nadomak Beograda u letnjoj sezoni možete rashladiti na prelepoj plaži Bela stena.

Bela stena - Pančevo

Printskrin: Youtube/RTV Printskrin: Youtube/RTV

Bela stena ili Čakljanac je rečna ada na desnoj obali Dunava. Nalazi se na teritoriji grada Pančeva, a oko 12 km je udaljena od centra Beograda.

Na Beloj steni je sagrađeno oko 280 vikendica. Naseljen je samo početak ade, gde se nalazi i peščana plaža, restorani, dok se ostatak nalazi pod šumom. Jedini problem je što na Beloj steni nema pijaće vode, tako da je neophodno da se snabdete kada budete krenuli iz Beograda.

Prevoz čamcima do Bele Stene je organizovan u letnjim mesecima iz Višnjice, Pančeva i iz vikend naselja Čapljin, koje se nalazi na levoj obali Dunava i do koga se stiže kolskim putem, isključenjem desno sa puta Beograd-Pančevo u delu kod nadvožnjaka.

Bosa noga - Arilje

Foto: Wikipedia/ZoranCvetkovic Foto: Wikipedia/ZoranCvetkovic

Plaža Bosa noga se nalazi na svega nekoliko kilometara od centra grada, a smeštena je tik uz Rzavu, jednu od najčistijih reka u Evropi. Nudi različite sadržaje od početka maja, pa do oktobra.

Ima terene za odbojku na pesku, fudbal, stoni tenis, ali i veliku travnatu površinu na kojoj se održavaju koncerti poznatih rok grupa i tehno žurke. Ovo je samo jedna, najuređenija plaža na Rzavu, a postoji još sedam manjih.

Gradska plaža - Užice

Foto: uzice.net Foto: uzice.net

Gradska plaža na Đetinji nalazi se na svega par minuta hoda od centra grada i predstavlja jedinstveno mesto okupljanja Užičana svih generacija, posebno preko leta. Ušuškana ispod stare užičke tvrđave Stari grad.

Neposredno pored plaže nalaze se sportski tereni za fubal, košarku, tenis i odbojku na pesku kai i nekoliko bašti u kojima se možete osvežiti u vrelim letnjim danima. Na plaži se mogu iznajmiti pedaline i kanui kada doživljaj reke Djetinje postaje čisto uživanje.

Popova plaža Zaječar

Printskrin: Youtube/Filip Jelenkovic Printskrin: Youtube/Filip Jelenkovic

Nema tog Zaječarca koji svoje goste nije odveo do Popove plaže i bio ponasan na njen izgled i sadržaje. Nasuta je peskom, obezbeđena brojnim atraktivnim sadržajima.

Raspolaže terenima za mali fudbal, fudbal na peni, košarku, odbojku na pesku, staze za rolere, skejtbordove, teren za mini-golf, teniske terene, vaterpolo. Tokom leta se gotovo svakog vikenda održavaju koncerti.

Plaža Ženeva - Kraljevo

Printskrin:  youtube/ben sedin Printskrin: youtube/ben sedin

Jedna od najlepših i najstarijih plaža na reci Ibru sa ograđenim terenom za odbojku na pesku. Svake godine, početkom avgusta ovde se održava najveći turnir u odbojci na pesku u regionu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA