≫ 

Težak skandal na pomolu u Francuskoj: Bivši premijer trgovinom oružja platio predsedničku kampanju?!

Takozvana "Afera Karači" prvi put je obelodanjena 2002. godine, tokom istrage o bombaškom napadu u pakistanskom gradu

  • 3

Bivši premijer Francuske Eduar Baladir optužen je danas da je do dela novca za svoju predsedničku kampanju 1995. godine došao od trgovine oružjem.

Evropski zvaničnik hteo da se slika sa Lavrovim, koji mu je odbrusio: Hoćemo, ako mi odate tajnu! (VIDEO)

Baladir je optužen za "saučesništvo i zloupotrebu korporativne imovine i prikrivanje" prilikom prodaje podmornica Pakistanu 1994. godine, kada je bio premijer i želeo da postane predsednik, potvrdio je izvor iz pravosuđa za AFP.

Takozvana "Afera Karači" prvi put je obelodanjena 2002. godine, tokom istrage o bombaškom napadu u pakistanskom gradu, prilikom čega je autobus koji je prevozio francuske inženjere zaposlene u okviru dogovora prodaje podmornica dignut u vazduh.

Tom prilikom ubijeno je 15 ljudi, uključujući 11 inženjera.

Ekstremistička mreža Al Kaida prvobitno je osumnjičena za napad, ali je fokus istrage kasnije prebačen na trgovinu oružjem, jer su istražitelji počeli da ispituju da li je bombaški napad na autobus odmazda za neisplaćeni mito tajno obećan pakistanskim zvaničnicima.

Baladir je izjavio da je svom advokatu dao instrukcije da ospori optužbe, rekavši da su njegove troškove vlasti proverile i da se navodno krivično delo dogodilo pre 23 godine.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA