Pojavile se zmije u Vranju: Samo u jednoj porodičnoj kući pronađena dva smuka!

U centru Vranja u ulici Vula Antića kod porodice Stajić u utorak uveče oko 20 časova ispred kuće uhvaćena je vodena zmija ribarica dužine jednog metra

  • 0

Udruženje za zaštitu gmizavaca i životne sredine iz Vladičinog Hana samo u jednom danu intervenisalo je dva puta. U buretu u sušnici porodične kuće, pronađena su dva smuka.

Užas u porodilištu, zmija kod bolesničke sobe sa trudnicama! Sestra vrištala, a direktorka Zorica ne zna otkud ona na 4. spratu

- U buretu u sušnici kod porodice Ristić pronađena su dva smuka. Radi se o neotrovnim zmijama. Zmije su bile umotane u blok. Obaveštena je Komunalna policija Vranja, na čiji smo poziv mi intervenisali u ovom slučaju - priča Stanković. On kaže da su zmije vraćene u prirodno stanište.

Prema rečima Vladice Stankovića, predsednika Udruženja u užem centru Vranja u utorak uhvaćena je vodena zmija ribarica, a u selu Korbevac prema Vranjskoj Banji, dva smuka.

U centru Vranja u ulici Vula Antića kod porodice Stajić u utorak uveče oko 20 časova ispred kuće uhvaćena je vodena zmija ribarica dužine jednog metra.

- Intervenisali smo u saradnji sa Komunalnom policijom Vranja, radi se o neotrovnoj zmiji. Reagovano je na vreme, sve je odrađeno kako treba.

Foto: Big Country Snake Removal Foto: Big Country Snake Removal

- Udruženje je kao i uvek i u ovom slučaju postupilo ažurno, iako su intervencije noću otežane. Sve je odrađeno u najkraćem mogućem vremenu - objašnjava Stanković.

Pre intervencije u Vranju u prepodnevnim satima u utorak su u selu Korbevac uhvaćena dva obična smuka.

- Porodice kod kojih su pronađene zmije bile su malo uznemirene, ali je sve prošlo kako treba, Sve je odrađeno na vreme - navodi Stanković.

Iz Udruženja "Poskok" ukazuju da nijednu zmiju ne treba ubijati.

- Ako je primetite, odmah pozovite komunalnu policiju, vatrogasce, ili udruženje "Poskok". Ujed se retko dešava samo kada je zmija ugrožena, one to rade u odbrani. Mi ćemo zmiju uhvatiti na bezbedan način i vratiti je u prirodu, jer je izuzetno korisna životinja u lancu ishrane - podseća Stanković.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA