≫ 

Prvo izbacivanje iz kuće zbog nasilja: Počela primena novog zakona

U pitanju je slučaj u kojem je žena prijavila supruga nasilnika

  • 29

Prva mera udaljenja nasilnika iz kuće do 30 dana, izrečena je danas u Pančevu, kada je i počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

UBIO DEVOJKU JER NIJE HTELA DA SE POMIRE: Danas ga je stigla nova kazna zatvora u Novom Sadu!

Naime, policijac je najpre izrekao hitnu meru udaljenja nasilnika iz stana do 48 sati, a nju je na predlog tužioca Osnovni sud u Pančevu produžio na 30 dana.

U pitanju je slučaj u kojem je žena prijavila supruga nasilnika.

Još jedan slučaj nasilja u porodici danas je prijavljen u Kragujevcu, ali je nasilnik prilikom privođenja uspeo da se otrgne policiji i pobegne pa je za njim raspisana potraga.

Foto: Ilustracija: Profimedia Foto: Ilustracija: Profimedia

Ministarka pravde Nela Kuburović potvrdila je da je policijski službenik u Pančevu danas izrekao prvu hitnu meru udaljavanja nasinika iz stana, pošto je počela primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

- Koliko nam je poznato javni tužilac je na osnovu procene rizika predložio da sud produži tu meru na još 30 dana - navela je Kuburović posle otvaranja novoizgrađene zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

To pokazuje da će Zakon o sprečavanju nasilja u porodici i te kako imati primenu u praksi, ukazala je ona napominjući da će i prekršajni sudovi imati svoju ulogu u primeni novog Zakona.

- U slučaju da nasilnik ne poštuje hitnu meru koja mu je izrečena, prekršajni sud u hitnom postupku moze da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 60 dana - rekla je ministarka pravde.

Ona je istakla da je cilj ovog Zakona da imamo prevenciju i da srpečimo nasilje, a ukoliko do njega dođe, da se efikasno reaguje i da nasilnici budu sankcionisani.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    1. jun 2017 | 14:43

    Ko je smislio ovako glup zakon?!Policajac je merodavan da proceni da li ce nekoga da izbaci iz sopstvene kuce?!Pa sta ako zena slaze???Sta ko je ta kuca iskljucivo muzeva?Koliko rupa ima ovaj kao i mnogi drugi glupi zakoni srpskog krivosudja!?

  • Vlada

    1. jun 2017 | 14:58

    Hajde jedno rezonsko pitanje... Muz je vlasnik stana/kuce/imanja i ceo zivot se grcio trudio mucio da svojoj zeni i deci obezbedi sve sto je neophodno za zivot. U trenutku slabosti, muz se napije, zatetura, spotakne i u padu zakaci sakom zenu koja je htela da ga pridzi. Zena ma koliko bila sjajna sada ima mogucnost da i po cenu laganja kaze bilo kom policajcu ili komunalcu da je muz maltretira jer to boze eto dokaza na njenom licu (deo o padu pijanog muza bi izostavila) ==> policajac dodje i kaze muzu izadji napolje tj mars na ulicu 2dana, 30 dana... zena je sada u stanu/kuci/imanju a imovina pravog vlasnika je ????? Realan scenario zar ne? Jedva cekam odgovor a nema ga.

  • Dr Mr Sci

    1. jun 2017 | 14:28

    Odlično! Stop nasilju nad slabijima od sebe! Bravo za zakon! Bravo za primenu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA