Bravo, Veljko, ti si pravi heroj: Dečak iz Prokuplja sam spasao psa iz jame! (FOTO)

Ovaj mladić je sa nekoliko drugova slučajno prolazio stazom kada ih je jedna žena pozvala da pokušaju da izvade psa

  • 3

Petnaestogodišnji Velјko Jovanović iz Prokuplјa 45 minuta je spasavao štene psa lutalice i na kraju je uspeo da ga izvuče iz rupe duboke 5 metara.

Užas u Kraljevu: Bacili psa sa trećeg sprata zgrade u kraju poznatom po zlostavljanju pasa!

Štene je imalo polomlјenu šapicu i nakon što ga je sa drugovima nahranio, nije se odvojio od njega sve dok ga nisu odvezli kod veterinara Petra Đurića koji radi u azilu za pse u blačkom selu Draguša.

Ovaj mladić, učenik prvog razreda Tehničke škole "15. maj" postao je heroj dana i o njemu svi pričaju.

- Mi kao volonteri Crvenog krsta u Prokuplјu učestvovali smo u uređenju gradskog keja na reci Toplici i među nama je bio i Velјko.

- U jednom trenutku sam videla da se nadneo nad ogromnom rupom i kako su ostali svi radili prišla sam da ga opomenem da nije lepo da zabušava.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Tek tada sam shvatila da u stvari on sve vreme pokušava da iz te rupe izvuče štene. Prizor je bio potresan, a Velјko se 45 minuta mučio i na kraju je uspeo kanapom da izvuče psa- kaže Irena Antonijević koja je zadužena za volontere.

Ovaj mladić je sa nekoliko drugova slučajno prolazio stazom kada ih je jedna žena pozvala da pokušaju da izvade psa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- To je neki kanal za kišnicu koji je napravio duboku rupu i pas se sklupčao na dno, pa se gotovo nije video. Prvo smo mu bacili hleb, a onda polako napravili omču na kanapu koji smo imali i kada je malo krenuo napred, uspeo sam da mu omču namaknem oko vrata. Polako sam ga izvukao - kaže ovaj mladić.

Kako smo saznali ranije tokom noći stanovnici okolnih kuća čuli su cvilenje psa i pokušali su da dođu do njega, ali nisu uspeli.

Daljinac baner

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA