≫ 

No pasaran: Grčki komunisti blokirali albanske NATO autobuse na granici

Blokirani albanski kontingent bi trebalo da se pridruži ostatku snaga NATO u Rumuniji, na vojnim vežbama "Plemeniti skok"

  • 7

Članovi grčke Komunističke partije i njenog podmlatka KNE, protestujući protiv intervencije NATO u drugim zemljama, blokirali su danas konvoj od 20 vozila i dva autobusa albanskog kontingenta NATO na punktu Polimilos, kod mesta Kozani na severu Grčke.

Podignimo spomenik junacima sa Košara: Srpski Telegraf skuplja novac za obeležje herojima (FOTO)

Albanski kontingent trebalo bi da se pridruži ostatku snaga NATO koje će učestvovati u Rumuniji u vojnim vežbama pod nazivom "Plemeniti skok", prenosi ANA.

Cilj NATO vežbi u kojima učestvuje i Grčka je stvaranje snaga sposobnih da intervenišu svuda gde se smatra da je potrebno, a što znači i protiv sopstvenog naroda, naveli su komunisti u saopštenju.

Komunisti navode da je grčka vlada zbog te vežbe obezbedila sve vrste objekata i usluga snagama NATO koje prelaze severnu Grčku, čak i uz pomoć grčkih vojnika.

Snage NATO imaju vežbu u Rumuniji od 30. maja do 22. juna, kako bi se proverila gotovost zajedničkih snaga za brzo reagovanje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA