≫ 

Besplatna e-knjiga: Kako trgovati cenom bitkoina!

Bitkoin je vrsta digitalnog novca (kripto valuta) čija popularnost širom sveta, kao i u Srbiji, rapidno raste iz godine u godinu

  • 0

Ono što ga čini različitim od konvencionalnog novca jeste to što ni jedna institucija ne kontroliše mrežu bitcoin-a, što znači da ni banke ne kontrolišu ponudu ovog novca.

 

U aprilu 2010. godine, cena jednog bitkoina iznosila je 0,003 dolara, dok je 26. maja cena jednog bitkoina iznosila oko 2400 dolara.

 

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom bitkoina (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatnu e-knjigu “Kako trgovati cenom bitkoina”. Knjiga je prilagođena svim nivoima znanja i možete je preuzeti preko linka ispod.

 

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cenom bitkoina" preuzmite ovde.

 

Pre nešto više od dva meseca, cena bitcoin-a je premašila cenu jedne unce zlata. Od tada do danas cena je nastavila da raste i dostigla 2400 dolara, čime se skoro udvostručila.

 

U međuvremenu, mnoge države su omogućile bitcoin legalnim sredstvom plaćanja što je u mnogome imalo pozitivan uticaj na njegovu cenu. U tehnološki naprednom Japanu, od nedavno mnogi trgovinski lanci omogućuju plaćanja bitcoin-om što je uticalo da cena ove kripto valute tokom prethodnog meseca poraste skoro 80%, a Japan postane najveće tržište bitcoin-a na svetu. Očekuje se da će uskoro mnoge druge države krenuti istim putem. Među njima je i Australija, koja će od jula ove godine proglasiti bitcoin zakonskim sredstvom plaćanja, a slično se uskoro očekuje i od Rusije.

 

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

 

Jedan od razloga zbog čega je cena bitcoin-a porasla ove godine, jeste to što nije pod uticajem vlada država ili centralnih banaka. Bitcoin se prati kroz javni online zapis poznatiji pod nazivom "blockchain". Konačan broj bitokoina može biti proizveden kroz proces koji se naziva "rudarenje", koje se izvodi računarskim rešavanjem kompleksnih matematičkih operacija, odnosno algoritama. Velika privlačnost ove kripto valute jeste u tome što i pored toga što je evidencija transakcija bitcoin-om javna, korisnici koji vrše transakcije ostaju anonimni.

 

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cenom bitkoina" preuzmite ovde.

 

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

 

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA