≫ 

Sedam država prekinulo diplomatske odnose sa Katarom: Najbogatija zemlja sveta optužena da podržava terorizam

Ujedinjeni Arapski Emirati dali su katarskim diplomatama 48 sati da napuste zemlju, optuživši Dohu za podržavanje terorizma i ekstremizma i saradnju sa Al Kaidom

  • 4

Saudijska Arabija, Egipat, BahreinUjedinjeni Arapski Emirati, Jemen, Libija i Maldivi prekinili su diplomatske odnose sa Katarom, optužujući ovu zemlju za destabilizaciju regiona, kao i za podržavanje terorističke grupe - ukljućujuću muslimansko bratstvo.

ISIS objavio snimak UNIŠTAVANJA CRKVE koji boli: Urnisali su svetinju, pogazili i polomili sve što su našli, a onda zapalili! (VIDEO)

Rijad je zatvorio svoje granice prema Kataru, kažu lokalne agencije, a sve u cilju da se osigura nacionalnu bezbednost i zemlja zaštiti od terorizma i ekstremizma. Takođe, i Egipat je zatvorio vazdušni prostor i sve luke za Katar.

Ujedinjeni Arapski Emirati dali su katarskim diplomatama 48 sati da napuste zemlju, optuživši Dohu za podržavanje terorizma i ekstremizma i saradnju sa Al Kaidom.

Ove mere predstavljaju ozbiljnije poteze od onih iz 2014. godine, kada su Saudijska Arabija, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati povukli svoje ambasadore iz Dohe, prestonice Katara, navodi Rojters.

- Katar prihvata pregršt terorističkih i sektaških grupa, koje za cilj imaju destabilizaciju regiona, uključujući Muslimansku braću, Islamsku državu i Al Kaidu i promoviše poruke i planove ovih grupa kroz medije, konstantno - piše u saopštenju koje prenosi SPA.

Katar do sada nije izašao u javnost ni sa jednim komentarom.

Etihad obustavlja sve letove prema i iz Dohe

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Državna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, Etihad, do daljeg će obustaviti sve letove prema i iz prestonice Katara, Dohe.

Poslednji let iz Abu Dabjia prema Dohi zakazan je za 02:45 sati po lokalnom vremenu u utorak, rekao je portparol Etihada za Rojters u imejlu.

Današnji letovi funkcionisaće kao i obično, saopštili su iz Etihada.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    5. jun 2017 | 08:46

    Osoba koja sebe obelezi nosenjem verske odece salje jasnu poruku drugima,poruku da su drugaciji! Sta se sve pod tim smatra evo vidimo?! I jos treba da padnem na foru meseca ramazana i uzdrzavanja od ruznih reci i dela,a u ostalih 11 meseci bagra ko bagra! Evo ih,ni taj mesec ni sami ne postuju,kao ni ljude oko sebe,pa sta onda oni od mene ocekuju...toleranciju? E bice,malo sutra!!!

  • Kara marko

    6. jun 2017 | 06:49

    Zrtvovali katar da speru ljagu sa sebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA