Ali hit! "Ovo je nenormalno", Saša iz Podgorice se našao u Stokholmu, nasmejaće vas do suza (VIDEO)

Novinar i reditelj iz Podgorice Saša Radović napravio je odličan prilog koji je za kratko vreme postao neverovatan hit na društvenim mrežama

  • 15

Novinar i reditelj iz Podgorice Saša Radović napravio je prilog iz Švedske koji je za kratko vreme postao neverovatan hit na društvenim mrežama, ali je i podelio veliki broj korisnika.

Mrtva trka između Srba i Hrvata: Pitali su ljude u kojoj zemlji žive najlepši ljudi na svetu i dobili listu koja prosto pršti!

- Ne znam, ne znam, stvarno ne znam kako bih vam opisao Stokholm. Malo sam iznenađen. Recimo, previše ima parkova brate. To je neprimereno mnogo parkova, jer ja kad dođem u veliki grad, ja imam naviku da ga onjušim, da osetim brate smog velegrada, da ono malo zasmrdi - počinje svoj prilog – ovo ne, ovo staneš i omirišeš. Vazduh kao na Žabljaku! A, a, a - počeo je da muca u neverici Radović - nemaju smog.

- Nisu čuli šta je smog! Pa Podgorica ima smog, 200.000 stanovnika, vi 2 miliona, nemate smog, sram vas bilo! Pa, mislim, nenormalno!

Koliko je tek Radović oduševljen time koliko šume Švedska ima. Iz aviona, kad je bacio pogled dole, čini mu se, kaže, da je pola Švedske zeleno. I oni to ne seku!

- U, što mi nešto glava pršte! Idem na kafu!- kaže Radović.

Stokholm, Švedska. Foto: Telegraf Stokholm, Švedska. Foto: Telegraf

Sigurno znate da su Šveđani izmislili dinamit ili da imaju najviše kompjutera po glavi stanovnika, a obrazovanje je besplatno. I knjige su besplatne.

- Sve je to u redu. Ali da Stokholm ima 70 muzeja, alo druže, 70 muzeja! Aj 20 da ima, aj 30 da ima, al đe 70 muzeja? Samo računam kol'ko je to ministarstava il' kol'ko je tih direktora, pa svaki "mercedesa", pa to je trošak, jadan bio! Stavi to u 5 muzeja i gotovo! Znaš šta oni rade, nema tu ko kod nas "mercedesi", pa zatamnjena stakla, pa da se oseti ona raskoš. Toga uopšte nema, oni metroom idu na posao. Ne znam čemu slute stvarno!

- Izmislili su dinamit, a 200 godina nisu bili u rat! Pa kakva je to država?! Evo koliko naroda prođe, je verujem da nijedan ne bi znao pušku da drži.

Foto: Promo Foto: Promo

Radović je fasciniran i vaspitanjem dece u Švedskoj. Čini mu se, kaže, da je i nakaradno.

- Zamislite, tokom školovanja uče decu da ne smeju da pokažu da imaju novca- priča Saša Radović.

A ima, kaže Radović i smešnih stvari, oni uvoze smeće!

Pogledajte ceo video, nećete se pokajati:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA