ČUDO SE DOGODILO: Nakon majčinog poljupca, beba Alis ponovo prodisala!

Četrnaestomesečnoj Alis Loson otkazali su bubrezi, nakon čega je doživela i srčani udar. Pre isključenja mašina uz pomoć kojih je živela, majka ju je uzela u naručje i poljubila, a Alis je prodisala svojim plućima

  • 1

Bio je to najteži trenutak za Dženifer. Doktori su joj saopštitli da njena ćerka neće preživeti meningitis, od kojeg je obolela nekoliko nedelja ranije. Bubrezi su joj otkazali, а nakon toga je doživela i srčani udar. Sve to dovelo je do kome 14-mesečne Alis. U životu su je držali samo aparati za disanje, prenosi "Dejli mejl".

Dženifer je tog dana došla u bolnicu da se oprosti od svoje kćerke. Uzela ju je u naručje i poljubila u čelo, nakon čega je trebalo da usledi isključenje mašina uz pomoć kojih je živela. Majka je rekla da će organe donirati kako bi bili spaseni životi ostale dece. Međutim, nakon majčinog poljupca, Alis je prodisala svojim plućima. Doktori i njena porodica nisu mogli da veruju. Čudo se, jednostavno, desilo.

- Htela sam da joj kažem koliko je volimo. Nadala sam se tome da će me čuti i razumeti. Obraćala sam joj se kao da sedi pored mene dok sam je držala u naručju. Onda sam osetila otkucaje njenog srca, njenu toplinu... Govorila sam joj koliko sam ponosna na njenu višenedeljnu borbu, ali da je vreme da ide. Onda sam legla pored nje - seća se Dženifer tog dana, kada su i lekari došli po organe male Alis.

Aparati uz pomoć kojih je disala su isključeni. U bolničkoj sobi ostali su samo Dženifer, njen otac, partner Fil i ćerka Alis.

Poljubila sam je misleći da je to posljednji put. A onda se desilo čudo. Alis nije umrla. Odlučila je da živi i diše svojim plućima - seća se danas presrećna majka Dženifer.

Doktori koji su došli po organe devojčice odlučili su da odu, a samo nekoliko nedelja kasnije, Alis je napustila bolnicu i krenula u školu za decu sa posebnim potrebama.

Tokom narednih nekoliko meseci biće podvrgnuta operaciji leve noge, a sada se hrani kroz cevčicu u njenom stomaku, jer se još nije dovoljno oporavila da sama može da guta hranu. U međuvremenu, bubrežne funkcije vratile su se u normalu.

- Kad uđem u njenu sobu i gledam je dok spava, shvatim koliko smo Fil i ja srećni. Ona je naše malo čudo - kaže Dženifer.

(B. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • gagule

    22. jul 2012 | 20:53

    e konacno da procitam jednu dirljivu i radosnu vest...svaka cas za malu Alis i njenu majku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA