≫ 

Najužasniji silovatelji u Srbiji: Kad izađu iz zatvora, ponove zločin, a jedan će biti slobodan već za 5 godina!

Nemoguće je izlečiti tu bolest, kaže psihijatar za naš portal

  • 24

Većina onih koji su osuđeni za seksualne delikte, po izlasku iz zatvora, urade isto delo. Tačnije, statistike navode da se više od dve trećine silovatelja vraća iza rešetaka.

Tinejdžerku silovali, a onda su njenu bebu bacili iz rikše: Dete je preminulo od povrede glave

Kazna za silovanje je od 2 do 12 godina. U većini slučajeva se svede na nekoliko godina.

Ovu bolest je u suštini, prema rečima psihijatra Aleksandra Šibula, nemoguće izlečiti.

- Da se silovatelji izleče verovatnoća je veoma mala, da ne kažem, nemoguće je. To je problem mozga, bolest - kaže psihijatar Šibul za Telegraf.rs i nastavlja:

- U pitanju je težak poremećaj ličnosti, hemijska reakcija u mozgu. Uzbuđenje koje se događa prilikom silovanja ostaje upisano u mozgu i tu je kraj. Kada se to jednom dogodi, nema više povratka. Svest se pomrači, odnosno, bukvalno ukine u tom trenutku.

- Neki se kaju, ali se, kao što sam već naveo, vrlo teško leče. Najgori su pedofili. Njih je najteže, da kažemo, "izlečiti" - navodi Aleksandar Šibul.

Postavlja se pitanje zašto i kako su onda pušteni na slobodu?

Mnoge zemlje imaju registar silovatelja, pa tako znate ako vam isti živi u blizini ili ako ga vidite na ulici. Negde je uvedena i hemijska kastracija.

Ko je tu onda kriv?

U skladu sa ovom temom, skupili smo nekoliko najpoznatijih slučajeva silovatelja povratnika u Srbiji.

SAŠA MEGA

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Mega (36) je višestruki povratnik. Osuđen je na maksimalnu zakonsku kaznu od 20 godina. Već je osuđivan na pet i pet i po godina zatvora.

Tokom suđenja je priznao silovanja i izjavio da se kaje zbog zločina koje je počinio. Tereti se da se od 7. novembra do 21. decembra 2009. godine brutalno odnosio prema žrtvama i silovao ih držeći im nož na vratu, a zatim od njih uzimao po 100 ili 200 dinara i bežao.

Saša Mega je, koliko je poznato javnosti, silovao tri žene i pokušao da siluje četvrtu. Na slobodu bi trebalo da izađe za deset godina.

SRĐAN S.

Foto-montaža: Profimedia, Alamy, pixabay.com Foto-montaža: Profimedia, Alamy, pixabay.com

Jedan od strašnijih slučajeva silovanja. Ovaj monstrum  iz okoline Kragujevca pre pet godina je opet smešten iza rešetaka, nakon što je silovao svoju sestričinu (14). Pre sestričine silovao je njenu sestru, a potom je sekirom ubio njihovog brata.

Za to je odslužio zatvorsku kaznu, ali, čim je izašao, silovao je sestričinu i vratio se u ćeliju iz koje bi trebalo da izađe za pet godina.

MLADEN OGULINAC

Foto: Naše Novine Foto: Naše Novine

Devojčicu, koja je u Srbiji postala simbol borbe protiv pedofila, sa nepunih osam godina silovao je i ubio komšija monstrum Mladen Ogulinac, koji je umro u zatvoru baš na njen rođendan.

MARIJA JOVANOVIĆ BI DANAS IMALA 14 GODINA: Monstrum Mladen Ogulinac ju je silovao i ubio, imala je samo 8 godina!

Mladen Ogulinac je bio silovatelj povratnik. Čitavu 21 godinu je navodno bio miran i onda je počinio monstrouzno delo. Seksualno je zlostavljao i potom ubio malenu Mariju Jovanović. Ostavio je u šipražju samo stotinak metara od njene kuće.

Monstrum koji je počinio zločin, umro je u 52. godini, dva meseca nakon zločina u zatvoru od srčanog udara, i to baš na Svetog Iliju, na dan kad je mala Marija trebalo da proslavi osmi rođendan.

RADONJA ĆIRKOVIĆ

Ćirković (54) je 1985. godine osuđen na kaznu zatvora od 13 godina, od kojih je osam bio u zatvoru. Ponovo je uhapšen 1997. i osuđen na 14 godina zatvora zbog silovanja.

Početkom januara 2010. godine, izašao je iz zatvora, ali je u aprilu iste godine počinio silovanje jedne devojke. I dalje je iza rešetaka, a trebalo bi da izađe za 7 godina.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Nažalost, ovaj spisak je mnogo, mnogo duži od ovog što smo mi naveli...

Daljinac baner

(M.Čule/Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ana

    6. jun 2017 | 20:40

    Kako je to lako resavao drug TITO..

  • Maxi

    6. jun 2017 | 21:15

    Tako je. Neizleciva je bolest i zato se takvi moraju kastrirati i dozivotno zatvoriti. Pogotovo pedofili. Oni moraju biti izolovani od sveta zauvek. Bez prava na slobodu.

  • EL...

    6. jun 2017 | 22:14

    Siluje i ubija i za 5 godina na slobodu ! Zna se da vec u glavi ima sledecu zrtvu !? Sotene na E- stolicu ...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA