Stanovnici ovog grada Beograđanima služe za sprdnju, a njihov suficit za 4 meseca je 5 MILIONA EVRA

Zanimljivo je da je Svijalnac i prošle godine prednjačio u ostvarivanju suficita

  • 8

Privreda Svilajnca, za četiri meseca ove godine, ostvarila je spoljnotrgovinski suficit u iznosu od 4,9 miliona evra. Ovo je najbolji rezultat u Pomoravskom okrugu, koga čini šest lokalnih samouprava.

Juče je u jednom selu umro poslednji stanovnik: Emotivni govor studentkinje koja ne želi da napusti imanje zbog beogradskog asfalta (VIDEO)

Milutin je najmlađi čobanin u Srbiji: Ima 5 godina, čuva 30 koza, prelazi 10 km dnevno i ništa mu nije teško (FOTO)

Tako su mnogi "građani" ostali bez svojih pošalica, jer se u Beogradu često može čuti - Vrati se u svoje selo, vrati se u Svilajnac, vrati se u Ćićevac, kada pokušavaju da se "sprdaju" sa ljudima koji nisu rođeni u glavnom gradu.

Sada mogu da zaneme budući da ovi podaci nisu proizvoljni, već je reč o podacima Regionalne privredne komore za Šumadiju i Pomoravlje, koji su danas prestavljeni na sednici Saveta Pomoravskog upravnog okruga u Jagodini.

Najveći izvoznici bili su Fabrika kompanije "Panasonik", "Konti 3", "GS Evrometal", AD "Voćar", "SM int. com", "Neša komerc" i "Srbijal Jugometal".

- Svilajnac je i prošle godine prednjačio u ostvarivanju suficita u spoljnotrgovinskoj razmeni u Pomoravskom okrug - rekao je  predsednik opštine Predrag Milanović.

Dodao je da "opština Svilajnac kontinuirano radi na obezbeđenju potrebne infrastrukture, različitih administrativnih olakšica kako bi privukla nove investitore, što je krajnji cilj.

Bravo za Svilajnac, svaki grad u Srbiji treba da sledi njegov primer!

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    8. jun 2017 | 12:41

    Koji to Beograđanin ne vodi poreklo iz nekog ''Ćićevca'' ili ''Svilajnca''?

  • pn

    8. jun 2017 | 20:05

    A Paracin propada sve vise, nijedna fabrika nije otvorena vec se narod iseljava uglavnom u Svedsku pa se tamo cude sta se to desava u ovon gradicu u Srbiji. Samo se vlast ne cudi a isti su na celu vec 17 godina, nazalost!

  • Marko

    8. jun 2017 | 14:26

    Pokrali ceo Svilajnac, sve se raspada, od ovih vasih nabrojanih firmi samo 2-3 rade, pre 10ak godina je bilo 35000 ljudi u gradu samo a sad daj boze da ima 15000 sa sve okolnim selima a vi pisete kao da je Moskva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA