17

Skandal u Mostaru: Nadali su se da Tompsonov koncert neće početi tom pesmom. Počeo je! (VIDEO)

Koncert je održan na stadionu "Bijeli brijeg", a prisustvovalo je blizu 10.000 gledalaca

U Mostaru je u četvrtak uveče održan koncert kontroverznog hrvatskog pevača Marka Perkovića – Tompsona, koji u svojim pesmama glorifikuje ustaštvo, a pred sam nastup stadionom su se orili uzvici “Za dom spremni, navodi N1. Tompson je koncert otvorio hrvatskom himnom “Lijepa naša”.

Koncert Tompsona u Mostaru neće biti zabranjen: Gradonačelnikovo objašnjenje je čist skandal!

Koncert je održan u znak podrške šestorici bivših zvaničnika tzv. Herceg-Bosne, Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću, koji su pred Haškim tribunalom osuđeni za udruženi zločinački poduhvat i zločin nad bošnjačkim stanovništvom od 1992. do 1994. godine, prenosi regionalna tv N1.

Koncert je održan na stadionu “Bijeli brijeg”, a prisustvovalo je blizu 10.000 gledalaca. Iako na koncertu nisu primećeni nikakvi fašistički simboli, pred sam nastup Tompsona stadionom su se orili uzvici “Za dom spremni”, navodi N1.

Na drugoj strani članovi Udruženja “Deca rata Mostara” u 21 sat sa Starog mosta u Mostaru u vazduh su pustili 150 balona što predstavlja simboličnu poruku, kazali su iz Udruženja.

Naime, 150 balona predstavlja kaznu od 150 godina zatvora, kojoj se nadaju, za šestoricu zvaničnika nekadašnje Herceg-Bosne koji očekuju drugostepenu presudu pred Haškim tribunalom.

Koncert su obezbeđivali veliki broj pripadnika MUP-a HNK, a specijalci su bili raspoređeni oko i unutar stadiona, ali i po celom Mostaru, javlja “Avaz”.

Da podsetimo,ovaj nastup je osporavan danima, čak su mnogi pokušali i da ga zabrane. Bez obzira na diskusije i brojne osude pre koncerta, ipak je manji deo publike nakratko uzvikivao ustaški pozdrav “Za dom spremni” tokom njegovog nastupa, a koncert je završen pesmom “Lijepa li si” u kojoj se spominje i Herceg-Bosna i tada su na binu izašli svi izvođači.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug )

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Koncert, Lijepa naša, Marko Perković Tompson, Mostar, Specijalci, Tompson, Ustaše, Za dom spremni
Popularni komentari
 • P
  Plus-minus

  Zato Guca odiše ljubavlju , tolerancijom, antifašizmom , dobrotom na svakom koraku.
  Hehehe , mitomani.

 • D
  DR

  И ми смо,опет, по ко зна који пут изненађени!!!

 • S
  Swissgirl

  sad su bar siti… kad su vec zeljni kruha bar nisu zeljni Thompsona.. svaki drugi komentar je suvisan…

foto dana

video dana