PRAVE SE LUDI: Hitna pomoć ostavlja ljude da umiru zbog dila s pogrebnicima, a država ćuti!

Iako doktor Borko Josifovski tvrdi da poslednja dva direktora Hitne pomoći znaju da ova služba uzima proviziju od pogrebnih preduzeća, ne reaguju ni tužilaštvo, ni sud, ni policija, ali ni Hitna pomoć!

  • 0

Ni tri dana nakon objavljivanja ispovesti bivšeg direktora Hitne pomoći Borka Josifovskog, u kojoj je teško optužio sadašnjeg direktora Hitne pomoći dr Nenada Ivančevića, kao i bivšeg, dr Nenada Lazića, da po direktivama Ministarstva zdravlja uporno kriju od javnosti da se u ovoj ustanovi pacijenti namerno ostavljaju da umru zbog provizije koju dobijaju od pogrebnika, niko se od državnih organa ne oglašava zvanično!

Ćute redom - tužilaštvo, sud, policija, Hitna pomoć, kao da se ništa nije ni desilo i kao da ove monstruozne optužbe ne bi trebalo odmah i bez oklevanja ispitati!

Doktor Josifovski nije začuđen pasivnošću državnih organa, uz napomenu da je ista takva situacija poslednjih šest godina.

- Ja se s takvim neangažovanjem borim već 6 godina. Možete vi da napišete šta god hoćete, ali ni Ministarstvo zdravlja, ni nadležno tužilaštvo neće reagovati, jer svi znaju o čemu se radi. Pravda, dokazi i dokumenti su na mojoj strani, ali je situacija takva da kada bi oni pokrenuli tu priču, urušili bi sami sebe. Pozivam ih da se pozabave ovim slučajem, jer su optužbe veoma ozbilljne. Neko bi morao da odgovara - kaže Josifovski.

Podsetimo, ovaj doktor je optužio lekare Hitne pomoći da namerno puštaju da pacijenti umru kako bi uzeli proviziju od 300 evra od pogrebnog preduzeća.

Josifovski, bivši direktor ove zdravstvene institucije, navodi da sprega pogrebnika i lekara Hitne pomoći traje od 2000. godine i da praktično nije prestajala ni do danas. Doktorje dodao i da je, dok je bio direktor, ustanovio da krivična dela vrše pojedini lekari protiv kojih je pokrenuo postupak, zbog čega je, kako kaže, smenjen s tog mesta.

(I. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA