Utajili skoro 60 miliona dinara poreza na mobilnim: Da se ovako nešto desi u Americi, bili bi na stubu srama!

A 130 miliona dinara koje je zaradio prodajom nije uplatio na tekući račun privrednog društva, već je zadržao za sebe i na taj način utajio PDV i porez na dohodak građana čija je vrednost oko 46,52 miliona dinara

  • 6

Inspektori Poreske uprave podneli su krivičnu prijavu protiv vlasnika i odgovornih lica privrednog društva iz Beograda koje se bavi prodajom mobilnih telefona i prateće opreme zbog osnovane sumnje da su utajili porez (59,7 miliona).

Robert iz Novog Sada je apsolutni rekorder: Kupio 400 propalih firmi, a odao ga je jedan očigledan detalj

U Americi se, recimo, dobrim Amerikancem smatra onaj koji redovno plaća porez državi. Ako obratite pažnju, primetićete te rečenice i u filmovima.

Često se čuje - On je dobar čovek, redovno plaća porez.

Nivo svesti, očigledno, na drugom nivou nego u Srbiji. Kad bi tamo utajio porez, ispao bi skandal i više za njega niko ne bi rekao da je dobar Amerikanac (ako ga uhvate u utaji, naravno).

U Srbiji to ne ide toliko daleko, čini se da je utaja poreza u svesti ljudi manje delo nego pljačka banke, pošte. Ukolko ne mislite tako, učestvujte u našoj anketi:

Inače, krivične prijave podnete su i protiv pomagača, a u saopštenju Poreske uprave navodi se da je proverom utvrđeno da je vlasnik sa još dvoje lica koristeći usluge brze pošte, na "crno" prodvao opremu za mobilne telefone i kompjutere bez da to uvede u poslovne knjige i bez obračunavanja i plaćanja PDV-a.

Takođe, 130 miliona dinara koje je zaradio prodajom nije uplatio na tekući račun privrednog društva, već je zadržao za sebe i na taj način utajio PDV i porez na dohodak građana čija je vrednost oko 46, 52 miliona dinara.

On je uz to simulovanjem pravnog posla na tekuće račune preduzetničkih radnji preneo 42 miliona dinara koristeći za to lažne račune o navodno izvršenim uslugama.

Time je izbegao plaćanje poreza na dohodak građana i poreza na dobit pravnih lica u vredsnoti od oko 13,26 miliona dinara, navodi se saopštenju Poreske uprave.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug/ Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RAGNAR LODBROK

    9. jun 2017 | 14:28

    Pa kad ta ista drzava pljacka narod,a nju samo politicari,e onda moze I narod da je pljacka!

  • Niko

    9. jun 2017 | 15:15

    Koha briga za amerikance dal su dobri ili ne??nisu dobri ne za nas nego za ceo svet!

  • Prc milojka

    9. jun 2017 | 14:17

    I da placaju Niko to nevidi a lopovi kradu I kradu I nikad kraja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA