Tužilaštvo traži dodatne mere za razjašnjenje ubistva Milana Pantića

Viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković precizirao je da je Tužilaštvo 15. maja dobilo izveštaj policije te da je i nakon detaljne analize činjeničnog stanja u izveštaju, smatralo da je potrebno dodatno razjasniti određene činjenice i vrednosne stavove iz izveštaja

  • 0

Više javno tužilaštvo u Jagodini je, nakon detaljne analize izveštaja kriminalističke policije u vezi sa ubistvom novinara Milana Pantića 2001. godine, naložilo policiji da preduzime dodatne mere i radnje radi potpunog razjašnjenja dostavljenih podataka.

 

SVI DETALJI UBISTVA NOVINARA PANTIĆA: Vraćao se iz prodavnice, sa kesom u ruci, kada je osetio tup udarac u glavu. To je bio kraj

 

U izjavi za Tanjug, viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković precizirao je da je Tužilaštvo 15. maja dobilo izveštaj policije te da je i nakon detaljne analize činjeničnog stanja u izveštaju, smatralo da je potrebno dodatno razjasniti određene činjenice i vrednosne stavove iz izveštaja.

 

Zbog toga je, kako je napomenuo, 8. juna tužilaštvo uputilo zahtev za prikupljanjem potrebnih obaveštenja Upravi kriminalističke policije, uključujući i preduzimanje određenih dodatnih mera i radnji radi potpunog razjašnjenja dostavljenih podataka.

 

- Više javno tužilaštvo u Jagodini će, rukovodeći se svojom zakonom određenom ulogom, u daljem toku predistražnog postupka uložiti dodatne napore i pružiti svu neophodnu pomoć nadležnim organima otkrivanja radi potpunog rasvetljavanja svih okolnosti izvršenja ovog teškog i društveno naročito opasnog krivičnog dela, a radi stvaranja mogućnosti da se krivični postupak okonča pravnosnažnom presudom i pravednom kaznom - naglasio je Vučković.

 

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić saopštio je pre nekoliko dana da je, policijska istraga okončana, a imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca (koji su "sa teritorije Beograda i Jagodine") dostavljena tužiocu.

 

Matić je tada naveo da je istraga pokazala da su prikupljeni dokazi za naručioce, da su rasvetljeni njihovi motivi, kao i da je Pantić ubijen zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA