≫ 

Farma kanabisa sakrivena unutar nuklearnog bunkera: Droga vredna milione proizvodila se duboko pod zemljom (FOTO)

Njihova fabrika je bila toliko velika da je policiji trebalo čak 10 dana da je očiste posle racije februaru

  • 0

Nuklearni bunker u Velikoj Britaniji, koji je napravljen tokom Hladnog rata i za koji se verovalo da je napušten, koristio se kao prostor za uzgajanje kanabisa. Ovaj prostor ima 20 soba, a posao je donosio godišnju zaradu od 2,3 miliona evra. Kada je policija ovde sprovela raciju uspela je da uhapsi članove kriminalne grupe koja je vodila ovaj projekat.

Nova opasna droga počela da seje smrt, prva žrtva imala 15 godina: ZLATNE POLUGE izazivaju halucinacije koje vode pravo u pakao! (FOTO)

Iza farme kanabisa u Viltširu su stajali kriminalci Martin Fileri (45), Plamen Nguien (27) i Ris Vinter (30). Uspeli su da proizvedu rod na svakih šest nedelja, a prodaju su obavljali na jugozapadu zemlje, prenosi ladbible.com.

Policija je planirala napad na njihov bunker, a to je podrazumevalo da sačekaju da ova tri muškarca napuste zgradu, ali da ne dobiju šansu da je zaklučaju.

Njihova fabrika je bila toliko velika da je policiji trebalo čak 10 dana da je očiste posle racije februaru.

Muškarci su priznali krivično delo kada su se pojavili na sudu. Istakli su da im je namera bila da proizvedu drogu B klase.

Foto: Profimedia, Eyevine Foto: Profimedia, Eyevine

Sajmon Poup, glavni detektiv na ovom slučaju je rekao da je ovo ogromno otkriće i da je ovo najveća fabrika kanbisa koju su imali u Viltširu i na jugozapadu zemlje.

- Lokacija je izolovana. Bunker ima 20 soba na dva sprata i svaki prostor je dovoljno veliki za proizvodnju kanabisa - kaže on.

Dodao je da se dosta radilo na ovom slučaju i da mu je drago jer se sve isplatilo.

- Zaista sam zadovoljan što smo izveli operaciju ovakvih razmera u ovom ruralnom mestu. Zaplenili smo ogromnu količinu ilegalnih droga koje su bile namenjene našim ulicama i nanele bi štetu zajednici - rekao je on.

Foto: Profimedia, AFP Foto: Profimedia, AFP

Kanabis je droga B klase za čije se posedovanje ide u zatvor na pet godina. Snabevanje i proizvodnja kanabisa je veoma popularna u Velikoj Britaniji i zbog toga može da se dobije zatvorska kazna do 14 godina, prenosi ladbible.com.

Više fotografija pogledajte OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA