≫ 

Pretukli dečaka samo zato što je Rom: Nosio srpsku zastavu, a onda su mu prišli i rekli da nema pravo da je nosi

Pritužba zbog ovog slučaja će biti podneta i Zaštitniku građana

  • 12

Grupa osmaka "Karađorđe" pretukla je juče dečaka sedmog razreda, a razlog za ovo nasilje, kao tvrde očevici, jeste pripadnost romskoj manjini.

Jedino mesto u Beogradu u kom zakon i pravila ne važe: Ovde vladaju kralj betona, prodavac užasa i polovnog seksa (FOTO)

Kako saznajemo, dečak je u školskom dvorištu držao srpsku zastavu, a nekoliko osmaka mu je prišlo i reklo da on nema pravo da nosi tu zastavu zato što je "Ciganin". Potom su ga udarali, šutirali pa čak i davili šipkom. Njegova razredna Vladanka Jakšić rekla je za Danas da povrede nisu toliko strašne koliko sam motiv za ovaj incident.

- On ima nekoliko ogrebotina, i to u ovom slučaju nije veliki problem. Strašno je to što su ga tukli zato što je Rom - kaže Jakšić, dodajući da je njen učenik dobro i mirno dete i da sigurno s njegove strane nije bilo provokacija. Ona kaže da će škola uraditi sve po protokolu.

- Mi ćemo to odmah prijaviti policiji i uraditi sve što je u nadležnosti škole, jer ovi učenici osmog razreda moraju da snose posledice - navodi Jakšić.

Na pitanje gde je bio školski policajac, koga inače delom plaćaju i roditelji, rekla je da on u tom trenutku nije bio tu, jer njihov školski policajac ordinira u nekoliko škola, pa prema tome nema ni obavezu da bude prisutan sve vreme.

Pritužba zbog ovog slučaja će biti podneta i Zaštitniku građana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zlata

    13. jun 2017 | 09:01

    Koja je ovo guska od profes da kaze povrede nisu velike pa do tuce netreba u opste da dodje. dijete rom,srbin,musluman,jevrej ,katolik nije bitno dijeca su od krvi i mesa!

  • Ckalja

    13. jun 2017 | 08:12

    Nije uredu nasilje mrznja nacionalizam rasizam.Romi su GRADJANI SRBIJE .I imaju ista prava kao svaki gradjani. Ovo mora prestati.A za nepostovanje reda i mira zakona mora odgovarati svako. Bez obzira ko je sta je.

  • ''3OPAH

    13. jun 2017 | 08:15

    Srbijo dokle si dogurala vaspitajte manijake inace odoste u k....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA