≫ 

MOĆNA NOVINARSKA ŠTIKLA: Stala je na čelo najveće televizije u Britaniji, zarađuje milion evra i - ovo su njeni izazovi (FOTO)

Mahounova je prva žena koja se našla na čelu jedne od najvećih britanskih TV stanica i prva je direktorka Channel-a 4 u istoriji

  • 0

Iako za Aleks Mahoun verovatno nikada niste čuli, ona je jedna od najuspešnijih žena na svetu. Aleks stoji iza svetske hit emisije Master šef, vodila je kompaniju koja se bavi izradom specijalnih efekata u holivudskim blokbasterima poput Gravitacije i Čuvara galaksije, a u prilog njenom uspehu govori i činjenica da će na jesen postati izvršni direktor britanske televizije Channel 4.

Došla je na čelo Yahoo-a sa platom od 900.000 nedeljno: Gigant je propao, ali je ona zaslužila svaki dolar!

Mahounova je prva žena koja se našla na čelu jedne od najvećih britanskih TV stanica i prva je direktorka Channel-a 4 u istoriji, piše "Guardian".

- Aleks je izvanredan vođa sa puno iskustva na poziciji izvršnog direktora jer je uspešno razvila velike internacionalne kompanije u kreativnim i tehnološkim sektorima - izjavilo je Čarls Gurasa, predsednik Channel 4 stanice i dodao "ona donosi impresivnu kombinaciju relevantnog iskustva koje će pomoći da se Channel 4 izbori sa predstojećim izazovima, konkurencijom i drugim stvarima koje se nalaze na našem putu".

Prvi izazov za kojim će se susresti Mahounova je razgovor sa vladom o relokaciji delovanja Channel 4 van Londona.

Aleks je poreklom iz Škotske, a pored pomenutih pozicija na kojima je radila, takođe je jedno vreme bila zaposlena u Ministarstvu kulture, medija i sporta gde je bila član savetodavnog panela koji je sastavljao nacrt budućeg delovanja i okvira BBC-ja.

Printskrin: Youtube/IBCshow Printskrin: Youtube/IBCshow

- Ona je veliki entuzijasta za Channel 4 i njena jedinstvena uloga u javnom servisu, ali i njen nedavni rad sa vladom, će biti dragocena u omogućavanju konstruktivnog dijaloga sa novom administracijom - ističe Gurasa.

Mahounova će za posao generalne direktorke Channel 4 stanice dobijati godišnju platu od milion evra.

Printskrin: Youtube/IBCshow Printskrin: Youtube/IBCshow

- Zadatak Channela 4 je da bude inovativan i dopadljiv mlađoj i raznovrsnoj publici kako bi postao bitan deo britanske kulture. Misija Channela 4 danas je važnija nego ikad pre. Veoma sam ponosna što ću se pridružiti ovoj stanici i doneti iskustvo vodećih kreativnih organizacija, ali i što ću se "boriti" sa konstantnim tehnološkim promenama - izjavila je Aleks Mahoun.

Najveći izazovi sa kojima će se ova uspešna žena suočiti na novom poslu su pokušaj povećanja broja gledalaca uzrasta od 16 do 34 godine koji, zahvaljujući servisima poput Netflixa, konstantno opada, ali i relokacija delovanja Channela 4 van Londona, odnosno u ostalim britanskim gradovima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA