Dvorac Obrenovića niče iz pepela: Srbija obnavlja istorijsko blago u sasvim novom ruhu!

Rekonstrukciju letnjikovca dinastije Obrenović najavio je i predsednik Aleksandar Vučić, prilikom posete Gornjem Milanovcu

  • 2

Nekadašnji dvorac Obrenovića, blizu Takovskog grma, gde je 1815. godine izbio Drugi srpski ustanak, uskoro bi mogao da se nađe na turističkoj mapi Srbije, pišu Novosti.

NAŠA NAJVEĆA SRAMOTA: Kako smo sahranili poslednje Obrenoviće i ko im je digao mermerni spomenik (FOTO)

Kancelarija za upravljanje javnim ulagnjima pri Vladi, već je dobila zaduženje da pročešlja svu dokumentaciju, među kojom je i arhtektonski nacrt izgleda starog dvorca.

Rekonstrukciju letnjikovca dinastije Obrenović najavio je i predsednik Aleksandar Vučić, prilikom posete Gornjem Milanovcu. Tada je izneta procena da bi radovi mogli da koštaju oko pet miliona evra.

Foto: Wikipedia/arhivska fotografija Foto: Wikipedia/arhivska fotografija

– Ideja je da se Takovski dvorac po0novo izgradii, to bi bio projekat od izuzetnog značaja za razvoj naše opštine. Izgradnjom deonice auto-puta Ljug-Preljina otvorila se mogučnost da još više turista poseti našu opštinu – rekao je Dejan Kovačević, prvi čovek opštine Gornji Milanovac za Novosti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA