Plava seksi novinarka izludela Putina, a sada otkriva najmračnije američke tajne o 11. septembru i masovnom ubistvu dece (FOTO) (VIDEO)

Megan Keli zadobila je proteklih nedelja veliku popularnost i van granica svoje zemlje

  • 5

Megan Keli, američku voditeljku na kanalu NBC njuz, svet je upoznao kada je nedavno uradila intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Ponovo je dospela u centar pažnje kada je uradila intervju sa jednim od najpoznatijih teoretičara zavere Aleksom Džounsom tokom kojeg je on davao kontroverzne izjave.

Putina uspela da iznervira američka voditeljka: Jeste li svi izgubili razum? (VIDEO)

Kelijeva je rođena 1970. godine, a pored toga što je novinar i politički komentator, na početku svoje karijere bavila se advokaturom. Od 2004. do 2017. godine radila je za Foks njuz, kada je saopštila 3. januara da napušta svoju dugogodišnju medijsku kuću. Magazin "Tajm" je 2014. Kelijevu uvrstio na listu 100 najuticajnijih ljudi.

Seksi voditeljka isprovocirala Putina, on joj je zapušio usta jednom rečju: Prekinite! (VIDEO)

INTERVJU SA VLADIMIROM PUTINOM

Keli je početkom ovog meseca bila modereator na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, nakon čega je dobila priliku da uradi intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Tada ju je i šira javnost van granica njene matične zemlje upoznala.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Magazin "Roling stoun" piše da je taj intervju bio željno i dugo isčekivan, ali da je umesto "teških udaraca" kao što je obećala gledaocima, taj razgovor bio mlak. Časopis piše dalje da Kelijeva od početka intervjua nije bila u stanju da se izbori sa odgovorima ruskog predsednika.

Kelijevu je prvo tokom foruma zanimalo Putinovo mišljenje o izveštajima američkih specijalnih službi iz kojih sledi da je Moskva učestvovala u sajber-napadima koji su uticali na pobedu republikanca Donalda Trampa na predsedničkim izborima.

– A da li ste vi čitali ove izveštaje? – interesovalo je ruskog predsednika, na šta je cela sala reagovala smehom.

Zgodna plavuša je odgovorila da je čitala "javnu verziju". Ruski predsednik je na to optužbe na račun Moskve uporedio sa scenom s dugmićima i jaknom iz poznatog sovjetskog filma iz 1974. godine "Ljudi i manekeni" u kojoj igra glumac Arkadij Rajkin. Putin je konstatovao da "javna verzija" izveštaja, zapravo, nema sadržaj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je naglasio da u tim izveštajima nema ničeg konkretnog, da nema predmeta analize. Putin je još jednom pitao Kelijevu da li je čitala dokumente, a na njeno osmehivanje i ćutanje odgovorio je:

– Znači da niste čitali. A ja sam čitao. Čitao sam te izveštaje. U njima nema ničeg konkretnog, samo pretpostavke i zaključci na osnovu ovih pretpostavki – rekao je on. – Kako su govorili na jednom mestu na kojem sam radio: "adrese, pojavljivanja, prezimena dajte". Gde je sve to? – zapitao se Putin.

Kada je Kelijeva ponovo saopštila da postoje dokazi o umešanosti Rusije u sajber-napade i nekakvi otisci koje su zagonetni hakeri ostavili ne zna se na čemu, predsednik joj je objasnio da je uz pomoć savremenih tehnologija moguće optužiti za hakerske napade čak i trogodišnju kćerku moderatora diskusije.

– Otisci kopita, rogova? Kakvi otisci? Prekinite – rekao je Putin.

Nezaustavljiva Keli je odlučila da priđe s druge strane, podsetivši na temu koja je u ovom trenutku omiljena u Vašingtonu – na susret ruskog ambasadora Sergeja Kisljaka sa članovima Trampovog tima, na kojima je, navodno, bilo reči o ukidanju sankcija Rusiji.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

– To je, jednostavno, nekakva histerija i nikako je ne možete prekinuti! Treba vam dati tableticu nekakvu, šta li?! Ima li neko tableticu? Dajte tableticu! Istina, časna reč. Moj odgovor je – ne! Nikakvih dogovora nije bilo, nisu čak ni stigli da započnu bilo kakve razgovore. Ambasador se s nekim sastao! A šta je posao ambasadora? To je njegov posao, za to prima novac. On mora da se sastaje, da razgovara o aktuelnim pitanjima, da se dogovara. Šta on tamo treba da radi? Da ide u kojekakve institucije, a da ga potom zbog tih poseta isteruju s posla? Vi ste tamo sasvim poludeli, ili šta? To je diplomatska služba – odgovorio je Putin.

Prema rečima Kelijeve, u privatnom razgovoru Putin se ponašao potpuno drugačije nego pred kamerama.

– To kao da su dva različita čoveka. Kada su kamere bile isključene, u privatnom razgovoru bio je topao, veoma pažljiv, pitao je za moju porodicu i govorio o svojoj – prisećala se Kelijeva.

– Međutim, kada se našao u kadru postao je baš onakav predsednik Rusije kakvog svi znamo. Bio je vrlo borben. Nije ustupao, ponašao se agresivno i emocionalno. U velikom broju pitanja, pre je napadao. To je bio Vladimir Putin koji se dopada Rusima - izjavila je novinarka.

Prebacite video na 10,20:

Prema mišljenju Kelijeve, predsedniku Rusije se “zapravo dopada kada ga izazivaju”.

INTERVJU SA TEORETIČAROM ZAVERE

Porodice žrtava jednog od najgoreg napada u američkim školama zgrožene su izjavama Aleksa Džounsa, teoretičara zavere i voditelja “Infovorsa”, koji godinama tvrdi da je američka vlada učestvovala u napadu u Oklahomi 1995. i u napadima izvedenim 11. septembra 2001. godine.

U nedeljnom intervjuu za NBC koji je vodila Kelijeva, Džouns je izjavio i da se masovno ubistvo 2012. godine u osnovnoj školi “Sandi Huk” nikada nije dogodilo. U tom napadu je ubijeno 26 ljudi, a većina, njih 20, su bila deca.

Neke od porodica su zbog "odvratnog razgovora" pozvale na bojkot NBC-a.

Godinama priča da je vlada SAD učestvovala u napadima 11. septembra, a sada tvrdi da su roditelji lažirali ubistva svoje dece (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Voditeljka je započela sa pitanjem smatra li Džouns samog sebe najparanoičnijom osobom u SAD-u. Džouns je odgovorio da je "izgradio svoj ugled na teorijama zavere, uključujući masakr Sandi Huk, koji se nije dogodio".

Na komentar voditljke da svojom izjaviom da su roditelji lažirali smrt vlastite dece, uznemiruje ljude, Džouns je odgovorio: "Ali ne razljute se zbog pola miliona mrtvih Iračana koje su ubile sankcije".

Džouns je izjavio da je napad u školi “Sandi Huk” lažiran pomoću "dečjih glumaca". Roditelji i porodice ubijene dece i nastavnika pisali su NBC-u kako bi izrazili zgroženost ovim tvrdnjama.

Porodica ubijene nastavnice Viki Soto objavila je pismo na Fejsbuku u kojem piše da su "zgroženi i razočarani" odlukom NBC-a da objavi razgovor, dok je Nelba Markez Grin, koja je u napadu izgubila šestogodišnju kćerku Anu Grejs, rekla je da se boji da bi razgovor mogao da podstakne druge teoretičare zavere na "zlostavljanje i optužbe o lažiranju".

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Kelijeva je taj intervju branila Trampom, koji je navodno pohvalio emisiju rekavši da je ona odradila "sjajan" posao. Ali, finansijska grupa Džej Pi Morgan povukla svoje doigitalne oglase dok se intrevju ne emituje.

Čak je i Džouns pozvao Keli da ne emituje intervju tvrdeći da su njegova mišljenja pogrešno predstavljena.

- Megan Keli me je lagala nekoliko nedelja pre intervjua kada je rekla da u njemu neće biti govora o masovnom ubistvu u osnovnoj školi Sendi Huk - rekao je.

Keli je u utorak objavila službeno saopštenje rekavši da je poenta intervjua bila "da se raspravlja o značajnim neistinama koje je on promoviše".

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

NBC, njena matična kuća, nije se još oglasila, ali jeste producent njene emisije koji je CNN-u rekao da ne bi trebalo da se sudi tom intervjuu dok se ne emituje u nedelju 18. juna.

Pogledajte video:

(L.C.)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    14. jun 2017 | 16:41

    Postala je poznata samo po tome kao sto kazu u jjenoj zemlji da je Putin obrisao pod sa njom i da nije bipa spremna za nekog toliko pametnijeg od nje.

  • Радан. 13. 6 2017

    14. jun 2017 | 18:08

    Мислила је да је Путин Дијабола па се зајебала ударила наатомску Бомбу лети перје од живине

  • NELE

    14. jun 2017 | 16:24

    Pa sta je mislila ova voditeljka da je Putin neka tetkica i da ce tako lako izaci kao pobednica?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA