≫ 

Požar u Haškom tribunalu: Gorela psihijatrija, poginuo jedan zatvorenik u Ševeningenu!

Požar je izbio u psihijatrijskom odeljenju pritvorske jedinice u okviru kompleksa

  • 7

Jedan zatvorenik je stradao u požaru koji je izbio u okviru pritvorske jedinice u Ševeningenu, saopštilo je holandsko ministarstvo pravde.

 

Ovo su nestali u tornju smrti i njihove poslednje poruke: Za više od 100 ljudi se traga, 17 poginulo, bilo bi čudo da neko bude pronađen živ! (FOTO) (VIDEO)

 

Kako javljaju holandski mediji, požar je izbio u psihijatrijskom odeljenju pritvorske jedinice u okviru kompleksa.

 

Jedna muška osoba preminula je od posledica požara u svojoj ćeliji, saopštilo je ministarstvo pravde, navodeći da je reč o zatvoreniku u Kaznenom psihijatrijskom centru.

 

Identitet nastradale osobe nije objavljen, prenosi portal Telegraaf.nl.

 

Iz tog dela evakuisano je 12 osoba koje su privremeno smešteni u druge delove centra. Njih su lekari pregledali i nije im potrebna veća pomoć, saopštila je vatrogasna brigada. Policija istražuje šta je uzrok požara.

 

Pritvorski objekat, pored pomenutog dela za pritvorenike sa psihičkim problemima, sastoji i od visoko obezbeđenog kompleksa i odeljenja za osumnjičene kojima se sudi pred međunarodnim tribunalima.

 

Pritvorska jedinica Ujedinjenih nacija u Ševeningenu u kojoj borave haški optuženici među kojima su i Ratko Mladić, Radovan Karadžcih, Jovica Stanišić i Franko Simatović nije zahvaćena sinoćnim požarom, rečeno je danas Tanjugu u Haškom tribunalu.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA