≫ 

Akcije kompanije Tesla beleže visoki rast uprkos lošim finansijskim rezultatima - Besplatan vodič "Kako trgovati cenom akcija Tesle"

U poslednjih pet godina, akcija ove kompanije porasla je više od deset puta, a od februara ove godine, od momenta kada je kompanija objavila da će otpočeti sa proizvodnjom novog Model 3 automobila, rast iznosi oko 40%

  • 0

Trenutna cena akcija je oko 375 dolara.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Tesle putem finansijskih ugovora za razliku (takozvani CFD-i) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje i nauče nešto novo iz savremenog vida trgovanja, pripremio besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija Tesle". Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod posle popunjavanja osnovnih podataka.

Besplatan vodič "Kako trgovati cenom akcija Tesle" preuzmite ovde.

U poslednjih pet godina, akcija ove kompanije porasla je više od deset puta, a od februara ove godine, od momenta kada je kompanija objavila da će otpočeti sa proizvodnjom novog Model 3 automobila, rast iznosi oko 40%.

Ovaj model ima autonomiju, odnosno mogućnost da pređe najmanje 345 kilometara po jednom punjenju.  Košta oko 35.000 dolara a tražnja je veoma velika.  Prema navodima iz kompanije, oko 400.000 ljudi već je poručilo ovo vozilo što je uticalo da Tesla postavi veoma ambiciozne proizvodne ciljeve.  Očekuje se da prvi automobili stignu do svojih kupaca u julu ove godine a nekoliko probnih vozila je već primećeno na ulicama gradova u Kaliforniji.  Ambiciozni planovi planiraju da godišnja proizvodnja do 2018. godine bude 500.000 automobila, a do 2020. očekuje se da godišnja proizvodnja dostigne 1 milion vozila.

Svi automobili Model 3 će biti opremljeni neophodnim hardverom za dostizanje standarda petog nivoa autonomije.  To znači da će automobil biti u mogućnosti da bude vožen bez vozača, putem autopilota, a ova opcija će biti otključana ukoliko kupac doplati premiju, bolje već u pretplati kad naručuje vozilo jer će premija biti niža nego ukoliko to naknadno učini.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

S druge strane, ova kompanija beleži velike poslovne gubitke već duži niz godina. Ti gubici su u 2016. godini bili nešto niži od prethodne godine koja je bila najgora u pogledu neprofitabilnosti.  Razlog tome je rast administrativnih i troškova prodaje ali i rast ulaganja u istraživanje i razvoj. Kako god, čini se da investitori veruju u budućnost ove kompanije.

Besplatan vodič "Kako trgovati cenom akcija Tesle" preuzmite ovde.

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA