≫ 

Gori Makarska: 200 vatrogasaca se bori sa vatrenom stihijom, vetar širi plamen (VIDEO)

Gori gusta borova šuma i maslinici. Još uvek se ne zna kolika je površina zahvaćena vatrom

  • 3

Šumski požar izbio je u nedelju oko 2.30 časova između Gornjih Tučepa i Podgore iznad Makarske, zbog čega je od jutra zatvoren saobraćaj na putevima koji vode u ta mesta makarskog primorja. Više od 200 vatrogasaca se bori s vatrenom stihijom.

Stravičan požar u Portugaliji, poginulo najmanje 39 osoba: Ljudi su goreli u svojim automobilima!

Uz dvesta vatrogasaca iz Trogira, Splita, Kaštela, Imotskog i drugih obližnjih mesta, na terenu su, sve dok ih nije omela bura, vatru gasila i tri kanadera. Tokom jutra su na teren kao pomoć stigli vatrogasci državnih intervencijskih jedinica Divulje i Šibenik kao i sve vatrogasne snage s područja Makarske, Tučepa, Brela, Promajne i Podgore.

Gašenje otežavaju težak teren i bura, koja na tom području duva od subote, i koja je s vremenom sve jača.

Iako se gašenju neprekidno pridružuju vatrogasci iz obližnjih županija, oni koji gase požar umorni su, a mnogi od njih zatražili su intervenciju ispiranja očiju. Ipak, nijedan vatrogasac nije ozbiljnije povređen, niti je u opasnosti.

Iako uvek postoji opasnost da požar u opasnost dovede lokalno stanovništvo, vatra za sada ne preti kućama. Međutim, stanje je i dalje ozbiljno.

Vatra je sada krenula prema Parku prirode Biokovo. Gori gusta borova šuma i maslinici. Još uvek se ne zna kolika je površina zahvaćena vatrom.

Pogledajte snimke sa lica mesta:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA