≫ 

VODIČ ZA PARADAJZ TURISTE: Kako da s malo para odete na more i uštedite dok ste tamo!

Odličnih 10 saveta za jeftino letovanje

  • 20

Ide leto, a samim tim već uveliko narod u Srbiji se dovija kako da skupi pare za more i kako da tamo mnogo ne potroši. Iako mnogi podrugljivo spominju paradajz turiste, prava istina je ipak drugačija - mnoga deca nikad ne bi videla more da nije bilo roditelja koji su štedeli na svemu, a znamo koliko je more zdravo za mališane i odrasle.

Turisti hrle na hrvatsko ostrvo, mesto SODOME I GOMORE: Mnogo droge, pića i seksa, Hvar zovu - novi Magaluf (FOTO) (VIDEO)

Evo nekoliko načina da uštedite:

1. Kod izbora smeštaja gledajte cenu, ali i lokaciju. Ne morate da letujete na fensi mestima - ona su uvek skuplja.

2. Ponesite svoj suncobran, zašto da plaćate deset evra dnevno kad možete da sami izaberete besplatno mesto gde ćete "posaditi" svoj hlad

3. Od kuće ponesite hranu za doručak, jer je na letovanju to najčešće i najskuplje - možete uzeti čajnu na akciji, nekoliko konzervi paštete...

Printskrin: Varljivo leto '68 Printskrin: Varljivo leto '68

4. Za ručak ponesite nekoliko konzervi kukuruza, boranije, graška, pasulja i možda komad slaninice... Slaninicu rastopite, pa dodajte povrće iz konzerve, imaćete odličan kuvani ručak za male pare, a organizam će vam biti zahvalan što ne jedete samo suvu hranu. Plus - bezo se sprema

5. Ako idete u Grčku, imajte na umu da možete da kupite sjajnu domaću fetu za male pare, kao i masline. S paradajzem, koji tamo nije skup, imaćete fenomenalan obrok.

6. Kad idete u restorane, dobro pogledajte cene. Jedite tamo gde sede lokalni stanovnici, turisti se obično lepe za mesta koja "deru"

 Foto: Telegraf Foto: Telegraf

7. Ponesite svoju nes kafu. Tamo ćete kupiti one male činijice mleka, jer su jako jeftine, i često su na sniženju.

8. Voće kupujte kod lokalaca koji na kamionima prolaze pored plaže - oni se uvek cenjkaju i daće vam voćkice za manje pare.

9. Obiđite lokalnu pijacu. Ribu uglavnom prodaju na mnogo leda. Cena je skuplja rano ujutru, ali kako se led topi, tako se "topi" i cena. U suštini oko 11 sati za 5 evra možete da kupite ribe dovoljno da nahranite celu porodicu.

10. Ne bacajte pare na sve ekskurzije. Raspitajte se koliko je autobuski prevoz do najbližeg mesta, možete i da se iznenadite i prođete značajno jeftinije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mijo

    20. jun 2017 | 14:26

    Na ovaj način nećete se odmoriti.

  • Biki

    20. jun 2017 | 14:10

    Samo bih dodala da je cajna, prsuta,a i pastete, pa cak i konzervirano povrce, jeftinije u CG nego u Srbiji. Pa ne mora narod da se muci da nosi

  • Realnost surova

    20. jun 2017 | 14:17

    Bolje ne ici nikako, nego otici i dole se ponasati kao najveci klosar. Bolje otici na Adu, i neku drugu reku i to je to, prema mogucnostima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA